Rate this post
 • Wel eens aan hypnose gedacht?
  Rate this post

  Wanneer je een bepaalde klacht hebt, kun je natuurlijk naar je huisarts gaan, en dat is ook goed. Maar wanneer die je niet van je klacht kan afhelpen, wat kun je dan doen? Heb je wel eens aan hypnose gedacht om van je klacht af te komen?

  Hypnotherapie is een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen. Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, afvallen, pijnbeheersing, slaapproblemen, stress en overgangsklachten.
  Hypnotherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, dat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want het is heel mooi om er problemen en klachten mee aan te pakken.

  Niet eng
  Over hypnose zijn nog veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat het eng is, maar niets is minder waar. Sterker nog: we zijn allemaal dagelijks in een bepaalde staat van hypnose. Je bent bijvoorbeeld onder hypnose wanneer je aan het autorijden bent, waarbij je je een deel van de afgelegde rit niet meer kunt herinneren. Of wanneer je helemaal opgaat in een boek of film, zodat je de buitenwereld even vergeet. Ook vlak voordat je ‘s avonds of ‘s nachts in slaap valt, verkeren je hersenen in een staat van hypnose. Het is dus een heel natuurlijk proces. Deze staat van een ander bewustzijn kan ingezet worden bij de aanpak van klachten.
  Je blijft in hypnose altijd alert en je bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je hoeft ook niet bang te zijn om niet ‘wakker’ te worden of gedwongen te worden dingen te doen die je niet wil doen.

  Werkwijze
  Als je voor het eerst bij de praktijk komt, kun je je klacht toelichten. Vervolgens wordt uitgelegd wat hypnose is en doet. Daarna kun je gelijk behandeld worden.
  Voor de meeste klachten is één sessie al voldoende, voor sommige twee, en slechts zelden zijn er drie sessies nodig.
  Jolanda Jager van Hypnose4all werkt in het pand van ­Lekker in je vel in Almelo. Zet de stap om je toekomst te veranderen, en maak een afspraak met Jolanda! Op de website staat een intakeformulier dat je alvast kunt invullen en opsturen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply