Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wel eens aan hypnotherapie gedacht?
  Rate this post

  Wanneer je een bepaalde klacht hebt, kun je ­natuurlijk naar je huisarts gaan, en dat is ook goed. Maar wanneer die je niet van je klacht kan afhelpen, wat kun je dan doen? Heb je wel eens aan hypno­therapie gedacht om van je klacht af te komen?

  Hypnotherapie is een therapievorm waarbij met trance en het onbewuste gewerkt wordt. Het is een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen. Het werken met trance is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij verslavingen, afvallen, pijnklachten, traumatische ervaringen, ­slaapproblemen, stress en overgangsklachten.
  Het gaat ervan uit dat de mens veranderbaar is en het alle hulpbronnen en oplossingen in zich heeft. Door te werken met trance, kun je je bewuster worden van allerlei belemmerende gedachten en gedragspatronen, en je ervan bevrijden, met als doel met meer innerlijke harmonie en zelfvertrouwen in het leven te staan.

  Niet eng
  Over hypnotherapie zijn nog veel misverstanden. ­Bijvoorbeeld dat het eng is of dat je de controle verliest, maar niets is minder waar. Sterker nog: je hebt in trance juist meer controle over je gevoel en gedachten. Daarnaast zijn we allemaal wel eens in een bepaalde staat van hypnose. Iedereen kent het wel: je bent heerlijk een boek aan het lezen en plotseling staat er iemand bij je in dezelfde kamer. Je was zó verdiept in je boek, dat je hem/haar niet hoorde binnenkomen. Ook vlak voordat je ‘s avonds of ‘s nachts in slaap valt, verkeren je hersenen in een staat van hypnose. Het is dus een heel natuurlijk proces. Dit heet een ‘alledaagse trance’, en die alledaagse trance kent in wezen geen verschil met de hypnotische trance die in de hypnotherapie gebruikt wordt. Deze bewustzijnstoestand wordt dan alleen effectief gebruikt.

  Werkwijze
  Als je voor het eerst in de praktijk komt, zal er na een kennismaking en het bespreken van het intakeformulier, ­afhankelijk van het probleem, maar ook van je karakter en (eerdere) ervaringen, gekeken worden welke behandelmethode het meest geschikt voor je zal zijn. Vervolgens wordt uitgelegd wat hypnotherapie is en doet. Daarna zal er aan de hand van een passend behandelplan gewerkt worden aan eventueel bestaande overtuigingen en/of andere belemmeringen, met als doel je innerlijke harmonie te (her)vinden, zodat je weer in je kracht kunt staan en jezelf kan / mag zijn.
  Hoeveel sessies er nodig zijn om het probleem / de klacht te behandelen, is afhankelijk van de motivatie van de hulpvrager en de aard van het probleem / de klacht. Soms kan iets al in 1 of 2 sessies verholpen zijn, en soms heeft iemand wat langer de tijd nodig.

  Ralph Sweet is voor zorgverzekeraars een erkende ­therapeut, waardoor een vergoeding mogelijk is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply