Rate this post
 • Welke kant kun je op met een master in toegepaste psychologie?
  Rate this post

  Een afgeronde master levert je een WO-diploma op, maar welke kant kun je allemaal op na een afgeronde master studie? In dit artikel wordt er verder ingegaan op wat je kunt doen na een afgeronde masteropleiding richting toegepaste psychologie. Met een masteropleiding ontwikkel je je op een van de hoogste niveaus beschikbaar. Psychologie speelt zich niet alleen af in de gezondheidszorg, ook in het bedrijfsleven en in het onderwijs speelt het een grote rol. Zo kun je na de masteropleiding alle kanten op. In dit artikelen bekijken we welke kanten er allemaal mogelijk zijn.

  Wat houdt de opleiding toegepaste psychologie precies in?

  Toegepaste psychologie is een breed begrip. Het zijn dingen waar mensen iedere dag tegenaan lopen, je kunt hierbij denken aan het uitvoeren van psychologische methoden en technieken om mensen met conflicten te helpen. Je leert mensen te begeleiden en hulp te bieden waar nodig. Als toegepaste psycholoog richt je je vooral op de praktijk en niet het wetenschappelijk onderzoek, je houdt je in de opleiding nog wel bezig met het wetenschappelijke onderzoek. De functie maar ook de opleiding is relatief nieuw voor de samenleving en dat zorgt soms voor wat verwarring. Een toegepaste psycholoog is daadwerkelijk wel wat anders dan een psycholoog. Als toegepast psycholoog focus je je op het trainen, coachen, begeleiden en adviseren van mensen.

  Master toegepaste psychologie afgerond, en nu?

  Na het afronden van de master toegepaste psychologie kun je veel verschillende kanten op. Psychologie speelt zich niet alleen af in de gezondheidszorg. Als toegepast psycholoog kun je ook aan de slag als coach of trainer. Je kunt mensen helpen of begeleiden met hun dagelijks leven of hun werksituatie. Hiermee wordt niet een motiverende speech bedoeld, maar het begeleiden van mensen die veel last hebben van stress zoals managers of leidinggevenden. Je helpt managers en leidinggevenden ook met hoe zij hun medewerkers kunnen stimuleren of beïnvloeden op een positieve manier. Naast de bedrijfswereld, kun je als toegepast psycholoog aan de slag in de hulpverlening of de gezondheidszorg. Waar je ook gaat werken, het werk bestaat uit meer dan alleen maar testen uitvoeren en het observeren van patiënten.

  De master toegepaste psychologie geeft je veel mogelijkheden en kansen om je carrière voort te zetten. De kennis die je hebt opgedaan in de studie, kun je meteen toepassen in het werkveld.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply