Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Welke kleur kiest jouw kind?

  Wat klinkt dat zwaar: ‘tekentherapie voor kinderen’. Maar niets is minder waar. Het tekenen is slechts een middel om kinderen los te krijgen uit vaste patronen.

  Corry Tas: ‘Een tekening laat zien wat een kind bezighoudt en in welk ontwikkelingsstadium het kind zit. Zo zie je tekeningen van kinderen die bijvoorbeeld 10 jaar zijn, maar een periode hebben waarin ze tekenen als 7-jarigen. Dit is een signaal dat er iets aan de hand is. Het mooie van tekentherapie is dat je de tekening met het kind kunt gaan analyseren en bewerken.

  Tijdens een sessie gaan we tekenen en schilderen. Ook het uiten van gevoelens komt aan bod. Hiervoor heb ik veel werkvormen en tekenopdrachten tot mijn beschikking. Juist het combineren van beweging en rollenspel met de tekening biedt verdieping en oplossingen. Tekenen is een basisbehoefte die kinderen hebben. Hiermee kunnen ze allerlei ervaringen verwerken en omzetten in nieuwe ontwikkelingen.
  Meestal spreek ik zes sessies af: één om de hulpvraag goed te onderzoeken en nog vijf vervolgsessies om tot verandering te komen. Meer of minder sessies kan uiteraard ook. Pak een potlood en doe mee. De kleur die je kiest, zegt iets over je stemming, je cognitieve vaardigheden en je motoriek. Door iets toe te voegen, weg te halen of te veranderen, ontstaan nieuwe patronen en prachtige kunstwerken.

  Maak je tranen zichtbaar bij rouw of verdriet. Leer opkomen voor jezelf als je gepest wordt. Laat zien dat je vrolijk bent of heel sterk. En dat allemaal door een tekening.

  Wil je hier meer over weten of een afspraak maken? Bel of mail!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply