Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Welke planten passen bij jouw woonstijl?
  Rate this post

  Er zijn ontzettend veel verschillende soorten woonstijlen en welke stijl jij mooi vindt is uiteraard een kwestie van smaak. Je hebt. meubels en accessoires in verschillende soorten stijlen maar wist je ook dat een plant heel bepalend kan zijn voor de stijl? Hieronder kun je lezen welke kamerplanten goed passen bij een industrieel, landelijk en Scandinavische stijl.

  Industrieel interieur
  Hou jij van een stoere stijl dan vind je vast een industrieel interieur erg mooi. Deze stijl is rauw, strak en vaak praktisch. Je ziet dat er veel gebruikt wordt gemaakt van materialen zoals grof hout en metaal en dit zie je terugkomen in zowel de meubels als accessoires. De kleuren die veel worden gebruikt zijn zwart, grijs en donkergroen maar deze kleuren worden vaak ook gecombineerd met lichte tinten voor wat meer contrast.

  Planten die goed passen bij een industriële stijl zijn grote groene planten, vaak met een stoer randje! Voorbeelden van planten die goed passen bij een industrieel interieur zijn de Monstera, Anthurium, en Bananenplant. Deze planten zijn allemaal heel groot en mooi groen en hebben grote bladeren. Ook een plant zoals een Cactus staat ontzettend goed bij een industriële stijl. Om deze stijl nog extra te benadrukken kies je voor een pot in deze stijl, bijvoorbeeld gemaakt van metaal.

  Landelijk interieur
  In Nederland hebben veel mensen een landelijk interieur. Deze stijl kenmerkt zich vaak door het gebruik van lichte kleuren,  meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen en stoffen zoals katoen en linnen. Het is een gezellige en comfortabele stijl. Ook planten zorgen voor een meer gezellige sfeer in huis en daarom is het zeker leuk om planten toe te voegen aan je landelijke interieur.

  Planten die goed passen bij deze stijl is bijvoorbeeld de Goudpalm, dit is een vrij grote groene plant met fijne bladeren. Maar ook de Yucca en de Vingersboom passen heel erg leuk bij een landelijke sfeer. Wil je graag een kleinere plant, kies dan voor een leuke vetplant zoals een Pannenkoekenplant.

  Scandinavisch interieur
  Ook ontzettend hip is de Scandinavische interieur stijl, het is een stijl dat op dit moment heel erg populair is. De kenmerken van deze stijl zijn o.a. het gebruik van lichte kleuren, natuurlijke materialen, strakke lijnen en mooie geometrische patronen. Deze  stijl is heel erg ‘less is more’ maar absoluut niet ongezellig. De sfeer van een Scandinavisch interieur is juist heel gezellig en rustgevend.

  Veel verschillende soorten planten passen heel goed bij een Scandinavisch interieur, denk aan mooie groene planten zoals de Monstera, Ficus, Calathea en de Paradijsvogelplant. Ook leuke luchtige hangplanten zijn een leuke toevoeging aan een Scandinavisch interieur. Voorbeelden van leuke hangplanten zijn de Scindapsus en de Rhipsalis Burchelli.

  Met het kiezen van de juiste planten voor jouw woonstijl kun je heel gemakkelijk nog wat sfeer toevoegen aan je interieur en de stijl ook nog extra benadrukken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply