Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Welke signalen laat je kind zien?
  Rate this post

  Hallo, ik ben Martine en heb sinds twee jaar mijn eigen praktijk: ‘10 voor interactie’. Ik werk als interactiecoach en pas verschillende methodieken toe om de interactie te verbeteren.

  Een kind ontwikkelt zich in gezonde omstandigheden in rap tempo. Als opvoeder is het je taak om die ontwikkeling te volgen en om mee te groeien. Een kind beleeft zijn wereld anders dan volwassenen. Om een kind te kunnen begrijpen, is het belangrijk om aan te sluiten bij zijn ontwikkelingsniveau, taal, tempo en belevingswereld. Pas als een kind zich begrepen voelt, is het in staat om zich verder te ontwikkelen. Een kind krijgt zelfvertrouwen als het zich gehoord en gezien voelt en is dan extra gemotiveerd om te leren, onderzoeken en ontdekken.
  ‘10 voor interactie’ is bij je thuis of in de klas of groep om de ontwikkeling vast te leggen met de camera. Welke initiatieven neemt het kind? Welke interactie is er? Hoe ontwikkelt het kind zich en welke keuzes maakt het? Soms verloopt de ontwikkeling van een kind heel onstuimig en is het niet te remmen, bij een ander kind juist heel passief en is het kind teruggetrokken. Om te voorkomen dat het kind in een negatieve spiraal terechtkomt, focust ‘10 voor interactie’ juist op de signalen die een kind laat zien en welke krachten er zijn bij opvoeder / leerkracht en kind. Door te kijken naar de video-opname word je je meer bewust van je houding en de ontwikkeling van het kind.
  Nieuwsgierig naar wat ‘10 voor interactie’ voor jou kan betekenen? Neem dan telefonisch ­contact op of kijk op mijn website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply