Rate this post
 • Welke verschillende vormen voedingssupplementen zijn er?
  Rate this post

  Via onze voeding krijgen we voedingsstoffen binnen. Sommige mensen eten dusdanig goed dat zij alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen, maar dit is vaak niet het geval. Om te voorkomen dat jouw lichaam onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, bieden voedingssupplementen uitkomst. Samen met jouw dagelijkse voeding zorgen deze supplementen ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Wie met voedingssupplementen wil beginnen, ontdekt dat er verschillende vormen zijn. Om het jou wat makkelijker te maken, zetten we ze hier op een rijtje.

  Tabletten
  Wie voedingssupplementen wil gebruiken, kan allereerst voor tabletten kiezen. Veel mensen kiezen voor deze vorm wanneer zij een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen en/of vetzuren hebben. Tabletten zitten vaak in een pot, waardoor je direct een groot aantal voedingssupplementen in huis haalt. Potten met tabletten zijn er overigens in verschillende afmetingen. Twijfel je of dit iets voor jou is? Koop dan eerst een kleine pot tabletten, zodat je ze uit kunt proberen.

  Als jouw voorkeur uitgaat naar tabletten, moet je weten dat deze voedingssupplementen er in verschillende soorten zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kauwtabletten en bruistabletten. Eerstgenoemde tabletten kauw je kapot voordat je ze doorslikt. Bruistabletten los je op in bijvoorbeeld water. Er zijn overigens ook tabletten die je in één keer doorslikt.

  Druppels
  Vind je tabletten maar niets? Denk dan niet dat je geen voedingssupplementen kunt gebruiken. Ze zijn er namelijk ook in druppelvorm. Druppels kun je op verschillende manieren innemen. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels van een bepaald supplement onder jouw tong laten vallen. Hierdoor worden ze snel opgenomen in jouw lichaam. Als je de druppels vies vindt smaken, heeft dit mogelijk niet jouw voorkeur. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om ze aan een maaltijd toe te voegen. Doordat de smaak van het eten een stuk overheersender is, heb je niet in de gaten dat je de druppels inneemt.

  Capsules
  Wie een tekort heeft aan visolie, kan dit middels druppels innemen. Vind je dit vies smaken? Dan bieden visolie capsules uitkomst. Er zit dan een omhulsel om de voedingsstoffen heen, waardoor je er niets van proeft. De meeste mensen slikken een capsule in zijn geheel door. Maak je geen zorgen over het omhulsel, want deze lost op in jouw maag. Je kunt de inhoud eventueel ook toevoegen aan een maaltijd of glas drinken. Naast visolie zijn ook andere voedingsstoffen verkrijgbaar in capsules, zoals magnesium citraat.

  Poeder
  Heb je nog geen geschikte vorm gevonden? Dan is poeder misschien iets voor jou. Grote voordeel hiervan is dat je het makkelijk oplost in een glas water. Hierdoor slik je het gemakkelijk door en bovendien proef je er weinig tot niets van. Doordat er geen capsule om het poeder heen zit, zijn de stoffen direct beschikbaar. Poeder kun je bovendien makkelijk doseren, waardoor je niet snel te veel of te weinig inneemt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply