Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Welke voeding bij een lekkende darm?
  Rate this post

  Mensen die last hebben van een lekkende darm, hebben vaak pijn in de buik. Dit kan samengaan met lichte koorts (lowgrade inflammation). Mensen met autisme hebben in meer dan 50% van de gevallen een lekkende darm.

  Een lekkende darm kan ontstaan als je darmflora uit balans is, zodat er minder goede en meer minder goede bacteriën de darmen bevolken. Disbalans kan ontstaan door het veelvuldig gebruik van (snelle) koolhydraten; het eten en drinken van suikerrijke producten, granen zoals tarwe en alcohol dus. Deze voedingsmiddelen veroorzaken gisting. Hierdoor is de kans groot dat je dan ook last hebt van schimmels in de darm. Eén van de bekendste is candida albicans. Een andere oorzaak van disbalans van bacteriën in de darm kan het gebruik van specifieke geneesmiddelen en antibiotica zijn.
  De symptomen die kunnen ontstaan, zijn onder meer (chronische) vermoeidheid, depressies, allergieën, eczeem, auto-immuunziekten, concentratieproblemen, huid­problemen, astma, diabetes, ontstekingen en hormoondisbalans. Wat is hieraan te doen? In eerste instantie is het belangrijk om de slijmvliezen van de darmwand te herstellen met L-glutamine. Daarnaast is het belangrijk om de darmflora te herstellen met probiotica, de schimmels met caprylzuur.
  Gezonde voedingsmiddelen zijn de meeste groenten: asperges, spinazie, sla, broccoli, bieten, bloemkool, wortelen, selderij, artisjokken, knoflook, uien, courgette, pompoen, rabarber, komkommers, efermenteerde producten zoals yoghurt, zuurkool enzovoort. Vlees: vis, kip, rundvlees, lamsvlees, orgaanvlees, liefst biologisch in verband met hormonen en antibiotica in niet-biologisch vlees. Kruidenthee. Vermijd suikers en zoetstoffen, zoete fruitsoorten, tomaten, aardappelen (nacht­-schade-achtigen), tarwe, melk, koffie, alcohol en pindakaas.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply