Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Welke wenkbrauw wens jij?
    Rate this post

    Mooie, goed gevormde wenkbrauwen zijn al lange tijd een trend. Sommige jaren zijn ze voller dan andere jaren, maar met een mooi, natuurlijk en volumineus paar sla je eigenlijk nooit de plank mis. Maar wat als je van nature nu eenmaal niet gezegend bent met volle, en netjes gevormde boogjes?

    Wenkbrauwen hebben een belangrijke rol in de expressie en omlijsting van ons gezicht. Dat betekent dat welke vorm, dikte en kleur van de wenkbrauwen het beste staat, erg kan variëren. Veel mensen gebruiken poeders of potloodjes om hun ideale wenkbrauw te simuleren. Maar dat kan makkelijker, en vooral: permanenter!

    Werken aan jouw ideale eindresultaat
    Nu permanente make-up (pmu) steeds populairder en bekender wordt, zijn de technieken steeds uitgebreider en verfijnder. Maar welke techniek past nu bij welke wensen? Op het gebied van pmu voor wenkbrauwen zijn er verschillende technieken die kunnen worden ingezet, soms zelfs in combinatie met elkaar. Denk hierbij aan microblading, ombre wenkbrauwen, de ‘shadow-techniek en 3D-hairstrokes. Wanneer je een bepaald eindresultaat voor ogen hebt, is het wel zo prettig wanneer je weet met welke technieken dat ook daadwerkelijk bewerkstelligd kan worden.

    Ontzettend verfijnd
    De techniek die ‘microblading’ heet is erg nieuw. Hierbij wordt een speciale pen gebruikt met flinterdunne naaldjes. Middels deze dunne naaldjes kan de specialist als het ware haartjes tussen en om de bestaande wenkbrauw bijtekenen. Dit is een ontzettend verfijnde techniek, waardoor ook heel lichte of nauwelijks zichtbare wenkbrauwen op natuurlijke wijze worden aangevuld. De ‘haartjes’ worden in laagjes aangebracht voor een zo subtiel en natuurlijk mogelijk resultaat.

    Een royale wenkbrauw
    De 3D-hairstroketechniek lijkt erg op microblading, maar er zijn verschillen. Ook hierbij brengt de specialist middels kleine naaldjes getekende streepjes op de huid aan die haargroei suggereren. Maar waar bij microblading de haartjes elkaar niet kruisen, is dat bij de hairstroketechniek juist wel het geval. Deze techniek geeft dan ook een voller en ietwat ‘ruiger’ effect, mede doordat er sprake is van een soort 3D-effect. Deze uiterst realistische techniek kan goed worden ingezet wanneer je al zichtbare wenkbrauwen hebt en deze wat voller zou willen. Maar ook wanneer je geen wenkbrauwen hebt en juist een royale wenkbrauw ambieert, past deze techniek goed bij jouw wens.

    Speels en trendy
    Een trend die zich onderscheidt van de heel gerichte haartjestechnieken, zijn de ombre wenkbrauwen. Ombre betekent zoveel als het verlopen van licht naar donker of andersom. Het spel met licht en donker zorgt voor een speelse, trendy wenkbrauw die opvalt en het gezicht zodoende mooi omlijst. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van ombretechnieken en de hairstrokestechniek.

    Spelen met schaduw
    Veel vrouwen vinden het effect van een wenkbrauwpoeder erg mooi, maar vinden het aanbrengen ervan een te tijdrovende of frustrerende klus. Wenkbrauwpoeder geeft een zachtere, subtielere nadruk aan de wenkbrauw dan een potlood. Aan de hand van de shadowtechniek kan dit poedereffect worden nagebootst. Vooral bij de wat oudere huid past deze zachte techniek goed, aangezien harde lijnen de andere lijnen in het gezicht kunnen benadrukken.

    ‘Ik ben er super blij mee!’
    Nina (32) maakte elke ochtend haar wenkbrauwen op. Maar daar was ze net zo vaak niet als wel blij mee. ‘Het kost best wat tijd om mijn wenkbrauwen zo te krijgen dat ik er blij mee ben. En als ik dan door een regenbui fiets, had ik net zo goed niets kunnen doen. Maar zonder een beetje poeder of potlood heb ik haast geen wenkbrauwen. Daarom besloot ik voor pmu te gaan. Bij Bruessing is er gewoon erg veel expertise, dat merk je aan alles. Nu hoef ik nooit meer tijd te besteden aan het opmaken van mijn wenkbrauwen, maar heb ik wel elke dag een volle en natuurlijke wenkbrauw. ik ben er echt super blij mee!’

    Wist je dat…
    …pmu semi-permanent is? Na ongeveer anderhalf jaar kun je de tinten bijwerken of aanpassen aan een eventuele veranderde haarkleur.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply