Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Welkom op de wereld!

  Als je op het punt staat te bevallen, wil je de juiste keuzes maken voor jezelf en je baby. Daarbij is het belangrijk dat je goed voorgelicht wordt over allerlei aspecten van de bevalling.

  Je bent altijd welkom in het Vrouw Kind Centrum van Medisch Spectrum Twente. Of je nu met je eigen verloskundige komt of bij de gynaecoloog: je komt terecht in de veilige omgeving van MST. Als er een reden is om de zorg tijdens de bevalling over te dragen aan de gynae­coloog, dan kan dat gewoon. Er staat 24 uur per dag een team klaar om jouw bevalling te begeleiden.

  Neonatologie en Post IC/HC
  De afdeling Neonatologie is gespecialiseerd in de verzorging van te vroeg geborenen. Kinderen vanaf 32 weken en 1 kilo hoeven niet naar een intensive care, maar blijven op de high care. Dat is veel prettiger, want je hoeft dan niet naar Zwolle, Nijmegen of Groningen te reizen. Ook als je kind extra ondersteuning nodig heeft bij de ademhaling kan het vaak in MST blijven. In MST werken drie neonatologen en speciaal opgeleide verpleegkundigen. Samen bieden zij de beste opvang voor kind en ouder.

  Gentle sectio
  De gentle sectio is een geplande en zo natuurlijk mogelijke keizersnede. In MST worden de keizersnedes op deze manier steeds vaker uitgevoerd, als dat kan. Medisch gezien verschilt de gentle sectio niet veel van de klassieke methode, maar voor moeder en kind is het veel fijner. Je volgt de geboorte via het doorzichtige operatiedoek, de operatiekamer is warmer en er zijn geen felle lampen. Direct na de geboorte komt je kindje op je borst te liggen; goed voor de hechting en voor het op gang brengen van de borstvoeding.

  Thuismonitoring
  Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap intensieve medische controle nodig hebt. Bijvoorbeeld vanwege een hoge bloeddruk. Je hoeft dan niet altijd opgenomen te worden. De verpleegkundige komt elke dag bij je thuis om de hartslag van je baby te meten. Zo kun je zo lang mogelijk thuis blijven. Je komt één keer per week langs voor controle.

  Een kijkje nemen in het VKC?
  Hoe ziet het VKC eruit en welke pijnbestrijding is er? Dat hoor je tijdens de rondleiding. Ook krijg je informatie over de medium care, de afdeling waar je samen kunt verblijven als je kindje nog niet naar huis kan.
  Elke laatste dinsdag van de maand is er een rondleiding, van 18.30 tot 19.30 uur. Langskomen? Stuur een mail met naam, telefoonnummer, uitgerekende datum en de datum waarop je wilt langskomen naar viv@mst.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply