Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wenkbrauwen belangrijkste onderdeel van je gezicht’
  Rate this post

  Ze krijgt de vraag heel vaak gesteld: ‘Doet het pijn om permanente make-up te laten aanbrengen?’ Gelukkig kan Monique Klein ­Wolterink iedereen die haar deze vraag stelt geruststellen. ‘Het is niet pijnlijker dan epileren.’ Permanente make-up is helemaal hot. Daarom hebben wij een praatje gemaakt met Monique.

  Monique heeft aan de Serpelingstraat in de wijk Slangenbeek in Hengelo haar eigen praktijk Be Younique. Ze is gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up.

  Opleiding
  Monique heeft in 1992 haar diploma Schoonheidsverzorging gehaald. Ze is toen meteen met een eigen salon aan huis begonnen. Monique kreeg het op een gegeven moment zó druk, dat ze besloot zich helemaal te richten op de permanente make-up. Dat is nu 3 jaar geleden. We vragen haar hoe ze nu terugkijkt op dat besluit. Gelukkig heeft het heel goed uitgepakt, vertelt Monique. Ze heeft het alsmaar drukker en drukker gekregen. Vorig jaar zat de praktijk zó vol, dat Monique versterking ging zoeken. Ze kwam uit bij Desney, die sindsdien twee dagen in de week meewerkt.

  Alles zelf uitvinden
  Hoewel Monique al vanaf de begintijd van haar praktijk aan permanente make-up doet, is het niet te vergelijken met nu. Die eerste jaren was het niet zo in de mode om je wenkbrauwen met permanente make-up te laten verfraaien en de technieken waren ook nog niet zo ontwikkeld als tegenwoordig. ‘En je had nog geen internet en weinig collega’s. Je moest alles zelf uitvinden.’ Nu is het helemaal hot en internet en social media hebben daar zeker een rol in gespeeld.
  Monique blijft zich ontwikkelen door mastertrainingen te volgen door professionals uit binnen- en buitenland. Zo blijft ze helemaal bij en weet ze alles van de nieuwste technieken.

  Grootste uitdaging
  ‘De grootste uitdaging is dat mensen niet zien dat iemand permanente-make-upwenkbrauwen heeft. Het moet zo natuurlijk mogelijk lijken. Je moet niet hebben dat mensen denken: ‘Wat heeft zij met haar wenkbrauwen gedaan’, zegt Monique. ‘Weet je? Wenkbrauwen bepalen je gezichtsuitdrukking. Mensen staan er niet bij stil dat wenkbrauwen het belangrijkste onderdeel in je gezicht zijn.’
  Behalve wenkbrauwen kun je bij Be Younique, dat het keurmerk van de GGD heeft, ook eyeliner en full lips laten aanbrengen. Desney: ‘Bij full lips laat je je hele lippen inkleuren. Je lippen worden er sprekender door.’

  Samen overleggen
  Overweeg jij permanente make-up te laten aanbrengen? Dan krijg je eerst een gratis en vrijblijvende intake. ‘Daarna gaan we samen overleggen. Als we het over de vorm eens zijn, gaan we de kleur bepalen en overleggen we over de methode’, vertelt Monique. Je komt daarna nog twee keer terug voor een nabehandeling.

  Bij Be Younique kun je ook terecht voor het verwijderen van permanente make-up. Het is een alternatief voor laseren. Met speciale naalden en een aparte techniek wordt het pigment weer uit de huid gehaald.

  Flinterdunne naald
  En met de pijn valt het dus mee? Dat kunnen Monique en Desney bevestigen. ‘Mensen hebben het idee dat het heel veel pijn doet. Maar je werkt met zó’n flinterdunne naald. We blijven oppervlakkig en geven niet veel druk. Het is niet pijnlijker dan epileren!’

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply