Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wenkbrauwen met een wow-factor!
  Rate this post

  Volle, mooie wenkbrauwen: dat willen we allemaal. Maar in de praktijk is het toch een stuk lastiger dan het lijkt om dat te realiseren. Je probeert het écht, maar je natuurlijke wenkbrauwen werken gewoon niet mee.

  Ze zijn te dun, te licht en zéker zusjes en geen tweelingen. En dan heb je het nog niet eens gehad over de tijd die het je iedere dag kost om er iets van te maken. Kan dat nu echt niet anders?

  Mooie pigmenten
  Van permanente make-up heb je vast wel eens gehoord, maar wist je dat er ook een andere variant is: semi- permanente make-up. Het verschil zit hem in de techniek. Bij PMU wordt het pigment onder de derde huidlaag aangebracht, maar bij semi-permanente make-up werkt de specialist tussen de eerste en de tweede huidlaag. Dit heeft als voordeel dat je kunt werken met speciale pigmenten die hun kleur goed behouden, maar wel langzaam vervagen. Daarentegen treden er geen grauwige verkleuringen op, zoals je dat soms wel eens ziet.

  Twee behandelingen
  Binnen de semi-permanente make-up is Phibrows microblading de nieuwste techniek. Het zetten van deze wenkbrauwen bestaat uit twee behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht zal namelijk na één maand ongeveer 30 tot 60% van zijn kleur hebben verloren. De tweede behandeling, of touch-up, is daarom erg belangrijk. Omdat iedere huid anders reageert op pigment kan een derde behandeling soms ook nood­zakelijk zijn om een mooi resultaat te bereiken.

  Verdovende crème
  Doet dat nu eigenlijk pijn? ‘Ja, soms kan het wel gevoelig zijn, ‘ zegt schoonheidsspecialiste Joanie Jonas eerlijk. Ze is gespecialiseerd in het zetten van wenkbrauwen met de microblading techniek. ‘Maar hoe erg je de pijn ervaart, is afhankelijk van een hele hoop dingen. Ben je uitgerust? Heb je stress? Het speelt allemaal mee. Wel werk ik sinds kort met een verdovende crème. Dat scheelt natuurlijk ook een hele hoop.’

  Ga naar een specialist
  Joanie benadrukt dat het belangrijk is dat je onderzoek doet voordat je semi-permanente make-up laat zetten. ‘Het is echt een kunst om de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk te laten ogen. De techniek is ontzettend moeilijk en niet iedere specialist is even goed. Ik ben enorm perfectionistisch en vind dat mijn werk pas geslaagd is als een klant met de neus tegen de spiegel staat en alsnog niet kan zien welke haartjes getekend zijn en welke natuurlijk.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply