Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wenkbrauwen: van bijtekenen met roet tot Powder Brows!
  Rate this post

  Wenkbrauwen – voor sommigen een grote bron van frustratie, voor anderen de sleutel tot een gevoel van schoonheid. Het in model brengen en bijkleuren van je wenkbrauwen kan best wat tijd in beslag nemen, zeker als je de techniek nog niet echt onder de knie hebt. En hoe zorg je er nu voor dat het er een beetje natuurlijk uitziet?

  Wenkbrauwen omlijsten je gezicht, maar dan wil je wél graag dat dat ook op aansprekende wijze gebeurt. Er zijn allerlei redenen om je wenkbrauwen te willen bijwerken. Het geeft je een verzorgd gevoel, je gezicht krijgt meer uitdrukkingskracht of je hebt van nature geen tot weinig wenkbrauwen. Niet zo vreemd dat vrouwen al van oudsher hun best doen om het meest van hun wenkbrauwen te maken.

  Doorlopende wenkbrauw
  In de voorbije eeuwen zijn er al heel wat trends en technieken de revue gepasseerd voordat we aankwamen bij de subtiele en natuurlijke ‘powder brows’. Ten tijde van de oude Grieken was de doorlopende wenkbrauw hét toonbeeld van schoonheid, intelligentie en rijkdom. Was je in die periode niet gezegend met veel haargroei op je voorhoofd, dan schilderde je dat gewoon bij met een speciale verf. Vrouwen uit de Romeinse tijd zetten dit ritueel voort: zij werkten hun wenkbrauwen bij met roet of kohl. In die tijd werden donkere, sterke wenkbrauwen mooi gevonden.

  Middeleeuws voorhoofd
  Omdat in de Middeleeuwen een hoog voorhoofd een teken van schoonheid en aristocratie was, probeerden de modieuze vrouwen alles om het voorhoofd optisch te verlengen. Zo verwijderden ze hun wimpers en wenkbrauwen en tekenden ze dat vervolgens niet bij. Sterker nog, veel vrouwen scheerden zelfs hun haarlijn bij om een hoger voorhoofd te creëren. Ondenkbaar, een paar eeuwen later. Want in de negentiende eeuw was ‘zo natuurlijk mogelijk’ het devies.

  Hollywood-look
  In de twintigste eeuw wisselden veel trends elkaar af. Zo begonnen vrouwen hun wenkbrauwen met een potloodje bij te tekenen. Het gebruik van potlood is tot op de dag van vandaag gebruikelijk – zij het dat er tegenwoordig een stuk meer kleurtinten beschikbaar zijn. Om wenkbrauwen extra aan te zetten, gebruikte men ook poeders, wat vandaag de dag nog steeds wordt gedaan. Toen vanaf de jaren tachtig permanente make-up een optie werd, veranderde dat het beauty-landschap enorm. In de tussentijd zijn de technieken sterk verbeterd en verfijnd.

  Powder Brows
  Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor powder brows. Bij de powdertechniek wordt het pigment handmatig in de huid gebracht met een speciale pen. Het resultaat hiervan is een volle wenkbrauw, alsof je wenkbrauw is ingekleurd met een zacht poeder. Doordat je middels deze techniek een subtiel ombre effect krijgt, blijft de wenkbrauw zeer natuurlijk ogen. Hierbij wordt de vorm en kleur bepaald op basis van jouw wens en het advies van de specialist.

  Duurzame trends
  Gedurende de geschiedenis is er een grote variëteit aan trends geweest, en ook vandaag de dag zie je mensen met verschillende wensen omtrent hun wenkbrauwen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij jouw eigen natuurlijke schoonheid benadrukt ziet. Want een zelfverzekerde uitstraling is de meest duurzame trend van allemaal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply