Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • Wenkbrauwtrends in permanente make-up
  4/4 - (2 stemmen)

  Velen zullen de tijd van smalle wenkbrauwen nog hebben meegemaakt en als gevolg daarvan weinig wenkbrauwhaar over hebben door het vele epileren. De één heeft geluk en ziet het haar weer teruggroeien. Hiervoor is veel geduld nodig: de wenkbrauw heeft minimaal 3 maanden nodig om te herstellen. De ander blijft iedere ochtend veroordeeld tot de wenkbrauwpoeder of het potlood.

  Make-up is trendgevoelig en daarmee ook permanente make-up. Was het jaren geleden de trend om wenkbrauwen zo smal mogelijk te maken, nu zien we juist een volle en brede wenkbrauw. Hierin schuilt ook het gevaar: met permanente make-up is iedere vorm te creëren, maar je moet je wel realiseren dat dit semi-permanent is en dus enkele jaren zichtbaar is en soms zelfs altijd, mede afhankelijk van de techniek en kennis van de specialist.

  De Ombre Wenkbrauw
  Ook in de wereld van permanente make-up zijn er trends. Een voorbeeld daarvan is de hairstroketechniek. De resultaten zijn zeer uiteenlopend, van prachtige kunstwerken tot regelrechte barcodes.

  Mijn favoriet is de nieuwste trend, de Ombre Wenkbrauwen, ook wel ‘Powder Brows’ genoemd: mooi vormgegeven, zacht gepoederde wenkbrauwen. Het kan een van strak naar poederig vormgegeven model zijn, maar ook wenkbrauwen met een zacht en poederig kleurverloop. Deze wenkbrauwen zijn afkomstig uit de wereld van de visagie.

  Geef je zelfvertrouwen een boost
  Een stralend uiterlijk: wie wil dat nou niet? Ons gezicht verandert als we ouder worden. Vooral de kleuren in het gezicht vervagen. Dit is het natuurlijke verouderingsproces. Zien we een 80-jarige dame met strakke donkerbruine, bijna zwarte wenkbrauwen, dan zegt er iets in ons dat het niet klopt. Bij het kiezen van kleur in het gezicht houd je rekening met alle omstandigheden en wensen van de klant. Het genezen eindresultaat van een wenkbrauwbehandeling moet een zo natuurlijk mogelijk resultaat hebben. Een stuk zelfvertrouwen is wat Marijke Taskan, van PMU Studio Taskani, jou kan geven door middel van haar werk. Mooier kan niet! En dat start al op het moment dat je de studio verlaat.
  Een stralend uiterlijk valt op, maar is niet opvallend!

  GGD-keuring
  De bekendheid van permanente make-up (PMU) wordt steeds groter, en daarmee groeit ook het aantal salons waar PMU gezet wordt. Een goede PMU Specialist heeft de verplichte vergunning van de GGD en voldoet daarmee aan de hygiëne richtlijnen voor veilig werken. De GGD-vergunning zegt echter niets over de opleiding van de Specialist. Er worden veel cursussen aangeboden, van enkele dagen tot weken. Dit is niet voldoende om de benodigde kennis van de theorie, de kleurenleer en de vele technieken te leren. Hiervoor is een gedegen opleiding noodzakelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply