Rate this post
 • Werk aan je herstel met hypnose
  Rate this post

  Borstkanker heeft niet alleen lichamelijke gevolgen voor je, met een operatie, bestralingen en chemo­therapie, maar ook geestelijke. Je lichaam heeft je in de steek gelaten, en allerlei emoties komen er bij je los. Hoe ga je om met de hele situatie? ­Hypnotherapie kan jou helpen.

  Hypnosetherapie is een mooie, subtiele manier om klachten positief mee te veranderen. Het is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, dat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want het is heel mooi om er problemen en klachten mee aan te pakken.

  Niet eng
  Over hypnose zijn nog veel misverstanden. Bijvoorbeeld dat het eng is, maar niets is minder waar. Sterker nog: we zijn ­allemaal dagelijks in een bepaalde staat van ­hypnose. Je bent bijvoorbeeld onder hypnose wanneer je aan het autorijden bent, waarbij je je een deel van de afgelegde rit niet meer kunt herinneren. Of wanneer je helemaal opgaat in een boek of film, zodat je de buitenwereld even vergeet. Ook vlak voordat je ‘s avonds of ‘s nachts in slaap valt, verkeren je hersenen in een staat van hypnose. Het is dus een heel natuurlijk proces. Deze staat van een ander bewustzijn kan ingezet worden bij de aanpak van klachten.
  Je blijft je in hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je hoeft ook niet bang te zijn om niet ‘wakker’ te worden of gedwongen te worden dingen te doen die je niet wil doen.
  Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, afvallen, pijnbeheersing, slaapproblemen, stress en overgangsklachten, en ook bij negatieve emoties en psychische problemen.

  Als je voor het eerst bij de praktijk komt, kun je je klacht toelichten. Vervolgens wordt uitgelegd wat hypnose is en doet. Daarna kan er gelijk gestart worden met de begeleiding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply