Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Werk aan jezelf
  Rate this post

  De diagnose ‘U hebt kanker’ zet alles op zijn kop. In eerste instantie ligt de focus op de behandeling van de ziekte. Gesprekken met specialisten, het ondergaan van behandeling(en). Proberen om nog zo goed mogelijk actief te blijven en door te gaan met het ‘normale’ leven. Maar het gewone leven zal nooit meer zijn zoals het was.

  Kanker verandert je leven en je kijk op het leven. Je kon altijd vertrouwen op je lichaam… ­Gevoelens van bijvoorbeeld onmacht, verdriet en boosheid zijn normale reacties, maar zijn soms moeilijk onder woorden te brengen. ­Beeldende therapie kan je hierbij helpen.
  Praten over problemen en voelen wat het probleem doet, zijn twee verschillende dingen. Beeldende therapie is een gemakkelijke manier om te voelen wat het probleem voor je betekent. Het uiteindelijke werkstuk is een uiting van het gevoel, waardoor erover gepraat kan worden.
  Bij beeldende therapie werk je met creatieve materialen, zoals verf, klei, hout, enzovoort. Door middel van een opdracht of een thema ga je aan het werk met deze materialen.
  De focus binnen de therapie is vooral gericht op het herstellen van de KERN. De KERN bestaat uit:
  – Kontrole (grip krijgen op je leven)
  – Eigenwaarde (je weer sterk voelen)
  – Rechtsvaardigheid (een zinvolle betekenis geven aan het verlies)
  – ‘Nu in relatie tot later’ (opnieuw een ­toekomstperspectief)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply