Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Werk en privé in balans

  Als vrouwelijke ondernemer moet je voortdurend allerlei ballen in de lucht houden. Overdag heb je het druk met je werk, en daaromheen heb je de zorg voor je gezin. En er zijn ook nog allerlei andere taken die je aandacht vragen. Momenten van herstel en ontspanning zijn er nauwelijks. Je laat je meevoeren door vaste patronen en gaat maar door op de automatische piloot. Omdat je als het ware altijd ‘aan’ staat, loop je het gevaar op het ontwikkelen van een depressies, stress of zelfs en burn-out. Hoe zorg je er in een druk leven voor dat je toch genoeg energie hebt om dit vol te houden?

  Allereerst is het belangrijk om na te denken over de vraag wat je belangrijk vindt in je werk en de tijd daarbuiten. Doe je wel waar je hart ligt, of zijn er misschien andere mogelijkheden? Als je wél doet waar je hart ligt, zorg er dan voor dat je genoeg momenten van ontspanning hebt. Vervolgens kun je erover nadenken om je dagindeling zodanig te maken, dat je weet wanneer je uitdagingen kunt aangaan en wanneer je je rust pakt. Op die manier zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk werkt en toch ook toekomt aan jezelf.

  Praktische handvatten
  Nu kan het best lastig zijn om uit je comfortzone te stappen. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Met een professionele coach als klankbord werk je aan je eigen ontwikkeling. Esther Oomen is coach voor ZZP’ers en kleine bedrijven, en werkt individueel of in groepsverband. Zij coacht je rond een goede verdeling van je energie, zodat je weer in balans komt of ervoor zorgt dat je in balans blijft en niet over je eigen grenzen heen gaat. Esther biedt een programma aan waarin je leert om betere keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te leven. Natuurlijk is er daarbij aandacht voor datgene waar je op dit moment tegenaan loopt. Het programma bevat oefeningen en praktische handvatten die je kunt toepassen in je eigen onderneming en je leven, zodat je in je werk optimaal functioneert en ook daarbuiten leuke dingen kunt doen. Daarbij komen onder andere aspecten als nachtrust en voeding aan bod. Met de adviezen en tips die je krijgt, werk je toe naar een fijner leven!

  7 gratis oefeningen voor meer rust
  Via de website van Ontspannen Werkt kun je 7 gratis oefeningen toegestuurd krijgen met tips hoe je aspecten rond je onderneming anders kunt doen. Met de oefeningen kun je dicht bij jezelf blijven én zorgen voor meer plezier.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply