Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Werken aan een betere gezondheid
  Rate this post

  Iedereen weet dat regelmatig sporten en bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid. Regelmatig bewegen houdt in: 2 of 3 keer per week een uur of langer aan sport of fitness te doen. Met de dance-workouts van Marianne Nicolai wordt werken aan je gezondheid leuk!

  Tijdens de lessen van een uur dans je op verschillende soorten muziek: salsa, merengue, hiphop en reggaeton, maar ook de hits van nu! Zonder dat je het doorhebt, werk je verantwoord aan de gezondheid van je lichaam: je verbrandt vet en maakt je spieren sterker; niet alleen die van je armen en benen, maar van je hele lichaam. Ook de lachspieren worden gebruikt, want de lessen zijn ook nog eens gezellig. De samenstelling van de groep is heel divers.
  De lessen vinden plaats in Coevorden en Zandpol (10 minuutjes rijden vanaf Emmen!). Je kunt meedoen aan een losse les voor € 6,- of een abonnement nemen. Kijk voor meer informatie op de website van PESO.

  Yoga
  Marianne biedt ook yogalessen aan. Met yoga werk je aan kracht, flexibiliteit en balans, en kun je spanningen beter loslaten. Tijdens de yoga staat de ademhaling centraal. Adem helpt je de bewegingen krachtig en beheerst uit te voeren, te voelen en te ontspannen.
  Elke les begint met een rustmoment en een ademhalingsoefening: aandacht voor wat je voelt en ervaart, gevolgd door rustige, maar ook krachtige bewegingsoefeningen, uitdagend voor ieder niveau. Vervolgens is er ontspanning en meditatie. Na een kop kruidenthee ga je voldaan en ontspannen naar huis.
  Door yoga kom je beter in contact met je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Op die manier verbindt yoga je binnen- en buitenkant.
  De lessen werken ook door wanneer je van je matje gekomen bent, zodat je in het dagelijks leven meer innerlijke rust hebt en meer in evenwicht bent. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, want bij yoga gaat het niet om presteren. Je hoeft dus niet een perfect lichaam te hebben of superfit of lenig te zijn om de oefeningen te kunnen doen. Met yoga gun je jezelf een moment van rust te midden van alle hectiek! Naast algemene yogalessen geeft Marianne ook zwangerschapsyoga.

  Mindful Yoga
  Naast eerdergenoemde yogalessen geeft Marianne ook een cursus Mindful Yoga. Mindfulness is niets anders dan met je volle aandacht met de dingen bezig zijn. Mindfulness­trainingen zijn bedoeld om jezelf te leren weer bewust met het leven bezig te zijn en je bewust te worden van wat alles om je heen met je doet. Je gedachten laten overwegen en ze niet laten regeren. Je brengt je geest weer tot rust, zult beter presteren, minder piekeren en beter slapen.
  Met Mindful Yoga combineert Marianne mindfulness, yoga en meditatie tot een 8-weekse cursus. In de sfeervolle, authentieke Mongoolse nomadentent, ‘yurt’ genaamd, werk je binnen een kleine groep aan jezelf. Je bent dus niet afhankelijk van het niveau van anderen, en yoga-ervaring is niet nodig. De yurt is te vinden op het terrein van Oranjekanaal NZ 42 in Emmen. Kijk op de website van De YogaYurt of bel voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply