Rate this post
 • Werken aan je doelen
  Rate this post

  Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen belemmeringen of klachten ervaren. Dit kunnen chronische aandoeningen zijn als Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD, luchtwegvernauwing) en diabetes, maar ook klachten aan een heup of knie, of hartklachten. Gezond bewegen bij Fitplaza kan je helpen.

  Fitplaza biedt de mogelijkheid om individueel te ­sporten onder professionele begeleiding, maar er is ook een mogelijkheid om aan één van onze MFT (Medische Fitness Trainingen) deel te nemen. In deze les kun je trainen met leeftijds- en doelgroepgenoten. Elke week worden de lessen vernieuwd. In de les komen de grondmotorische eigenschappen aan bod: uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie. De les staat niet alleen maar in het teken van fysiek bewegen, maar ook het sociale aspect speelt hierbij een heel belangrijke rol.

  Revalidatie
  Voor het revalideren ben je bij Fitplaza op het juiste adres. Fitplaza heeft een uitstekende relatie met FysioPlus Zwolle. FysioPlus is onder andere gericht op klachten die ouderen belemmeren om optimaal te kunnen functioneren. Naast FysioPlus is ook Ciran onder ons dak gevestigd. Ciran Zwolle is specialist in de meer multidisciplinaire problematiek, zoals chronische pijn, vermoeidheid en onzekerheid in het leven.
  Onze Fitplaza medewerkers en gelieerde fysiotherapeuten hebben veel ervaring in de zorg voor kwetsbare ouderen. Dit zijn onder andere cliënten / patiënten met een hogere (biologische) leeftijd die te maken hebben met (complexe) gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten met hartklachten en bewegingsarmoede.
  De gespecialiseerde Fitplaza trainers en fysiotherapeuten werken vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en het omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

  Advies en begeleiding
  De gespecialiseerde Fitplaza trainers en fysiotherapeuten adviseren en begeleiden ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Zij informeren hen over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
  De Fitplaza Algemene Fitheidstrainingen (AFT) zijn er speciaal voor mensen die gezond ouder willen worden. Hier bewegen ouderen in kleine groepjes onder leiding van gediplomeerde trainers. Al onze fitnessapparatuur kan daarbij worden ingezet. Ook onze diverse groepslessen maken onderdeel uit van het programma.

  Medische Fitness Trainingen (MFT) zijn gericht op gezond bewegen en preventie dan wel behandeling van blessures. Individueel of in groepjes werken wij samen met onze leden aan gerichte programma’s, om mensen gezonder en fitter te laten worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply