Rate this post
 • Werken aan je vitaliteit
  Rate this post

  Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Elke dag overlijden er 57 vrouwen en 50 mannen aan hart- en vaatziekten. Er zijn verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van hart- en vaatziekten (Hartstichting, 2015).

  Waar begin je als je een andere leefstijl moet aannemen? Een belangrijke vraag is: ‘Wat hou ik vol?’ Er zijn ontzettend veel manieren om je leefstijl aan te passen, maar het moet wel bij je passen.
  Het risico op hart-en vaatziekten wordt gedeeltelijk bepaald door de manier waarop je leeft. Het behalen van minimaal de beweegnorm (ten minste vijf keer per week een half uur matig intensief bewegen, zoals stevig wandelen en/of fietsen) is een doelstelling die nagestreefd moet worden. Genoeg bewegen houdt hart en bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk.
  Het verbeteren van je vitaliteit bij hart- en vaatziekten is extra belangrijk. Voldoende bewegen (fysiek), gezond eten (voeding) en de juiste balans van je mentale gesteldheid (mindset).

  Grenzen opzoeken
  Van dichtbij heb ik meermaals te maken gehad met hart- en vaatziekte bij vrienden en familie. Het gevoel dat je lichaam je in de steek heeft gelaten, je niet meer weet waar je grenzen liggen, kan het nog moeilijker maken om je aan te passen. Toch zul je erop moeten vertrouwen dat je lichaam meer aankan dan je denkt, wat niet betekent dat je alles weer direct als vanouds moet oppakken. Langzaam weer de grenzen van je kunnen opzoeken kan dus ook zijn: van de bank naar de keuken lopen en weer terug. Het herwaarderen van het leven is een waardevolle en bijzondere belevenis!

  Begeleiding
  Het begeleid werken aan je persoonlijke vitaliteit na hart- en vaatziekten is waar wij jou in kunnen onder steunen. De combinatie van coaching, voeding en bewegen vormt de rode draad bij onze begeleiding.

  Als vitaliteitstherapeut bij Level Personal Training heb ik samen met het team als missie inspiratie te geven op het gebied van bewegen, voeding en mindset. 
Mijn naam is Farell Biekman, en ik ben vitaliteitstherapeut. Ik ben oprichter van Level Personal Training en heet je graag welkom in een inspirerende wereld van jouw nieuwe lifestyle!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply