Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Werken aan meer zelfvertrouwen
  4/4 - (1 stemmen)

  Is je kind onzeker, wordt het gepest of is het heel verlegen? Heeft het last van bijvoorbeeld (faal)angst of driftbuien, of heeft het een scheiding meegemaakt? Het zijn allemaal oorzaken waardoor een kind niet lekker in zijn vel kan zitten en kan vastlopen. Met kindercoaching kan het probleem aangepakt worden.

  Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende begeleiding voor kinderen. Een kindercoach gelooft dat de antwoorden in het kind zelf zitten, werkt oplossingsgericht en kijkt voorbij de ‘problemen’ die je kind heeft. Samen met de kindercoach ontdekt een kind door middel van activiteiten zoals spel en creativiteit zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van een kind gewerkt en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!

  Van ‘probleem’ naar zelfkennis
  Het verschil tussen een kindercoach en een andere therapeut is dat een kindercoach een werkwijze of methode zoekt die bij het kind past en niet omgekeerd. Een kindercoach kijkt echt naar wat een kind nodig heeft en stemt daar de begeleiding op af. Wanneer een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘probleem’ naar zelfkennis. Vaak is het ‘probleem’ dan geen probleem meer.

  Kinderen zijn geen robots
  Kindercoach Lieneke Madrugo: ‘Had je kind maar een gebruiksaanwijzing, toch? Dat zou heel gemakkelijk zijn. Aan de andere kant denk ik dan gelijk aan een robot. Nee, kinderen zijn geen robots. Ik vind dat spontane, pure en eerlijke juist zo leuk aan kinderen. Ik vind het heel leuk om te ontdekken wat een kind wil ‘vertellen’ met zijn of haar gedrag. Waarom is dat meisje zo boos of die jongen zo verdrietig? Bij mij in de praktijk ‘moet’ er niks. Kinderen moeten al zoveel… Als je het ‘moeten’ loslaat, beginnen kinderen vaak vanzelf te vertellen. Ik vind het ook heel leuk om kinderen belangrijke vaardigheden te leren zoals weerbaarheid, zelfvertrouwen, weten wat je talenten en kwaliteiten zijn. Maar ook wat je valkuilen zijn. Dan weet je ook hoe je daarmee kunt omgaan.’

  Gelukkiger en zelfverzekerder
  Kindercoach Lieneke Madrugo van Kindercoachpraktijk BeeHappy: ‘Ik geef theekransjes met verschillende thema’s en doelgroepen, de BeeHappy training, de training ‘Ik ben TOP!’, ik coach groepen, en aan kinderen en hun ouders geef ik individuele coaching.
  Ik help kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen, omdat ik wil dat ze durven op te komen voor zichzelf en keuzes durven te maken. Ik wil dat kinderen zich gelukkiger voelen en meer zelfverzekerd, waardoor ze betere resultaten op school behalen en activiteiten durven te ondernemen met minder spanning, zoals zwemles, kinderfeestjes, sport en theaterlessen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply