Rate this post
 • Werkgeheugentraining voor een fitter brein
  Rate this post

  Mensen die kanker hebben of ooit hebben ­gehad, kunnen cognitieve klachten ervaren, zoals over­gevoeligheid voor prikkels, concentratie- en ­geheugenproblemen, een trager werk- en denktempo of moeite met plannen en organiseren. Dat kan de terugkeer naar werk lastig maken. Een boek lezen, een film kijken of een feestje bezoeken kan al frustrerend zijn. Vermijding en daarmee in een negatieve spiraal komen, ligt op de loer. Voor een fitter lijf gaan we sporten, en voor een fitter brein?

  Het werkgeheugen is de functie van de hersenen waarmee we informatie opnemen, korte tijd vasthouden en vertalen naar besluiten en acties. Het werkgeheugen regelt ook de aandacht en de koppeling van emoties aan herinneringen. Gelukkig is het brein elastisch, net als onze spieren en kan dus getraind worden.

  Trainingsprogramma
  Het Cogmed Werkgeheugen Trainingsprogramma is een wetenschappelijk onderbouwde training en wordt vanuit Zweden via internet aangeboden. Het is een intensief programma van 6 tot 8 weken. Er wordt 5 maal per week, ongeveer 45 minuten per dag geoefend met opdrachten waarbij de moeilijkheidsgraad zich voortdurend aanpast aan aan de prestaties van de gebruiker. Het proces wordt begeleid door een gekwalificeerde Cogmed Coach. Wekelijks worden de resultaten en moeilijkheden telefonisch besproken.
  80% van de mensen die deze training volgden, merkt ­aanzienlijke vooruitgang in het dagelijks functioneren.

  Neem gerust contact op met Soulide voor meer informatie of een oriënterend gesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply