Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Whoa, die vlinders zijn écht mooi!’
  Rate this post

  Mijn zoon is net 18 geworden en dus volwassen, en mijn dochter is bijna 16, dus zij gaat hem over twee jaar achterna. Dat vind ik wel een belangrijk ­moment, en daarom wilde ik iets doen met het idee van ‘loslaten’; van mijn kinderen die hun vleugels gaan uitslaan. Voor sommige ouders zal dit de normaalste zaak van de wereld zijn, maar als je kinderen hebt met iets meer zorg, dan is loslaten voor mij toch iets lastiger.

  Ik heb wel heel goed gedacht over wat voor tatoeage het moest worden. Het idee achter de afbeelding is de bloesemtak, die staat voor het ontplooien en openbloeien van de kinderen op weg naar dat moois wat ze al geworden zijn, en de vlinders staan voor het feit dat ze op weg gaan naar hun nieuwe leven en uitvliegen naar volwassenheid. De tatoeage moest er wel vrouwelijk uitzien met veel kleur en krullen: allesbehalve strak en stijf.

  Ik heb rondgevraagd in mijn vrienden- en kennissenkring voor een goede tatoeëerder, en heb ook een oproepje op Facebook gezet. Toen kwam een van mijn beste vrienden aan met Leo. Aan Leo heb ik mijn idee voorgelegd, en hij is daarmee aan de slag gegaan. Toen ik later terugging naar de studio, heeft hij mij zijn ontwerp laten zien, en daar was ik gelijk enthousiast over. In drie keer is de afbeelding op mijn rechter schouder gezet. Ook over die plek had ik nagedacht: zo kijk ik altijd mee over mijn schouder naar hetgeen mijn kinderen doen en waar ik trots op ben. Ik vind het resultaat heel mooi geworden, vooral de vlinders met 3D-effect. Een paar mensen hebben al gezegd: ‘Whoa, die vlinders zijn écht mooi!’

  Het is heel fijn en rustig in de studio van Leo, en er hangt een ontspannen sfeer tijdens het zetten van de tattoo. ­Lekker kletsen en lol is altijd fijn. Het moet wel goed voelen bij een tatoeëerder. Dat vind ik belangrijk.

  Ik heb geen plannen voor een volgende tatoeage. Niet omdat ‘t pijn doet of zo, maar deze zit er nog maar net op. Ik zal niet zeggen dat er nooit meer één bijkomt, maar ik wacht nog even met een nieuwe tattoo. Met deze ben ik erg blij!

  – Petra uit Zwolle

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply