Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wie waardeert jou?
  Rate this post

  We hebben allemaal behoefte aan waardering. Dat is iets wat verweven zit met het mens zijn. Op ons werk, van onze partner en van onszelf. Voor de bijdrage die we ergens aan leveren, of voor wie we zijn. Deze bevestiging geeft ons een gevoel van ertoe doen.

  Wanneer ergens een beloning tegenover staat, voelen we ons (extra) gemotiveerd om ons hiervoor in te spannen. Deze beloning kan geld zijn, zelfontwikkeling of waardering van anderen.

  Op de werkvloer
  Met name op het werk ervaren we vaak een gebrek aan erkenning. Bedankt jouw leidinggevende jou ooit voor je inzet? Neemt die echt even de tijd om zich tot jou te richten? Velen zullen met ‘nee’ antwoorden en dit iets wat erg leeft op de werkvloer. Toch leidt een waarderende houding tot meer gemotiveerde werknemers. Merk je dat dit op jouw werk ook iets is waar je tegenaan loopt? Twijfel in ieder geval niet om richting je collega’s dankbaarheid te tonen. Door waardering te uiten op de werkvloer voelen werknemers zich serieus genomen, betrokken en gekend in hun kwaliteiten.

  Zelfwaardering
  Jezelf waarderen is minstens zo belangrijk als anderen waarderen. Dit hangt nauw samen met jouw zelfbeeld. Je bent blij met jezelf, ongeacht je productiviteit of prestaties: dan zit je lekker in je vel. Veel mensen vinden het moeilijk om dit gescheiden te houden. Heb je een lage zelfwaardering, dan twijfel je snel aan je keuzes en identiteit. Dit werkt door in de manier waarop je met anderen omgaat. Doordat je jezelf te weinig waardeert, ben je van anderen afhankelijk voor aanzien en voldoening.

  Zelfkennis
  Zelfwaardering begint bij het kennen van jezelf. Wat zijn je sterke kanten, waar ben je minder goed in? Kun je accepteren dat je minder goed bent in die dingen? Wat motiveert jou? Door je bewust te worden van deze dingen weet je wat jou beweegt, wat je wil bereiken, waar je passie voor hebt. ‘Personal Fundamentals’ noemt Maartje van Life Coach Eindhoven dit. Wanneer je het lastig vindt om dit aspect van jezelf te ontdekken, kun je er het beste met iemand over in gesprek gaan. Dan pas leer je echt wie je bent en leer jij te waarderen: jezelf, anderen, jouw weg.

  Personal Fundamentals
  De training Personal Fundamentals is gericht op het onderzoeken, herkennen en benoemen van jouw persoonlijke fundament. Dit gaat over het ontdekken en manifesteren van wie jij bent, met een solide basis als vangnet. Wil jij erachter komen hoe je jouw ambities goed in praktijk kunt brengen? Dan biedt deze training de perfecte basis.

  Over Maartje
  Maartje: ‘Houding & gedrag, motivatie en ‘Waarom vind ik dit belangrijk?’ hebben mij altijd al geboeid.
  Dit is ook gelijk het fundament van mijn missie en persoonlijke grondhouding. Namelijk dat ik anderen wil helpen bij de regie nemen over hun leven. Ik begrijp dat iedere vorm van gedrag voortkomt uit goede intentie, dat het belangrijk is om een heldere en eigen missie te hebben. En dat alle communicatie ontstaat vanuit sociale verbinding.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply