Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wij zien mooie resultaten met cupping
  Rate this post

  Een ‘diepere’ massage kan bij lymfeoedeem het verschil maken. Een nieuwe ontwikkeling voor deze diepe massage is cupping (ook wel ‘negatieve drukbehandeling’ genoemd). De huidtherapeuten van KMI Care Huidtherapie hebben al diverse patiënten met deze nieuwe methode behandeld en de resultaten zijn veelbelovend.

  Oedeem of littekens
  ‘In onze Nieuwegeinse praktijk voor huidtherapie ontvangen wij veel patiënten met oedeem of een trekkend litteken’, vertelt huidtherapeute Alberta van der Kuip. ‘Bijvoorbeeld vrouwen die, na hun operatie bij borstkanker, lymfoedeem in de arm krijgen. Dit veroorzaakt klachten als zwelling, steken, een vermoeid of zwaar gevoel of pijn.’

  Diepe massage
  ‘Bij lymfoedeem is het belangrijk dat wij alle lagen van de huid behandelen. Dit doen wij hier bij KMI Care Huidtherapie onder andere met manuele massage, maar met deze nieuwe behandeltechniek komen wij ‘dieper in de huid’. Zo stimuleren wij de afvoer van het lymfoedeem en dat resulteert in de afname van het oedeem. Ook bij het behandelen van verkleefde littekens na operaties is cupping goed inzetbaar. Wij kunnen de littekens zo meer losmasseren, waardoor de verkleving afneemt.’

  Cuppingbehandeling
  Het doel van iedere oedeem- of littekenbehandeling is om een blokkade of verkleving op te heffen. Er zijn verschillende maten en soorten cups, die specifiek geschikt zijn voor het te behandelen gebied.
  Maar cupping is niet voor iedereen geschikt. Laat dit dus uitsluitend door een gediplomeerde huidtherapeut beoordelen en uitvoeren!

  Vergoeding
  De vergoeding voor een behandeling door een huidtherapeut is afhankelijk van de aanvullende verzekering. Raadpleeg dus eerst uw polis of contacteer uw zorgverzekeraar om na te gaan welke rechten op vergoeding u heeft. KMI Care Huidtherapie heeft met elke zorgverzekeraar contracten, waardoor rechtstreekse declaratie mogelijk is.

  Zelf werken aan lymfoedeem
  Naast de behandeling door de huidtherapeut kunt u ook zelf veel doen aan (lymf)oedeem na borstkanker. Bijvoorbeeld door een goede bh te dragen (eventueel een compressie-bh), een armkous te dragen bij lymfoedeem in de arm en ook de oefeningen te doen die de huidtherapeut adviseert. Ook een gezonde levensstijl, het voorkomen van overgewicht en het vermijden van stress helpen mee aan het verminderen van oedeem.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply