Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wij zijn geen sportschooltypetjes’
  Rate this post

  Partners Mini (67) en Daniëlle (58) zijn geen ‘sportschooltypetjes’, zoals ze het zelf noemen. In plaats daarvan trainen ze wekelijks bij fit20. En de resultaten liegen er niet om!

  Daniëlle: ‘Ik wandel graag. Ik heb een pittige baan als interimmanager en wandel iedere ochtend voordat ik naar mijn werk ga; ook als het regent. Lekker buiten in de natuur: ik houd ervan! Na een uur is mijn hoofd helemaal leeg. Mini en ik wandelen ook veel samen.’
  Mini: ‘Dat doen we niet alleen in Nederland, maar ook in de bergen. Een paar jaar geleden gingen we bijvoorbeeld naar La Palma, waar we een vulkaan beklommen. Het was prachtig! Maar toen we de berg weer af moesten, begaven mijn knieën het. Mijn spieren waren overbelast. Heel vervelend, maar vooral heel pijnlijk. Sowieso merkte ik de laatste jaren dat ik vaker last kreeg van mijn spieren en mijn spierkracht afnam. Terwijl sterke spieren zó belangrijk zijn. Ik wilde graag mijn harnas van spieren terug.’

  Geen sportschool
  Mini: ‘Maar ik wilde niet naar de sportschool. Urenlang op de loopband of de crosstrainer: dat sprak me niet aan. Tot ik via een vriendin van fit20 hoorde. Fit worden in slechts 20 minuten per week? Daar was ik wel benieuwd naar. Maar ik wilde niet alleen gaan. Gelukkig was Daniëlle net zo nieuwsgierig.’

  ‘Ik ben mijn hele leven al sportief ingesteld’, vertelt Daniëlle. ‘Ik heb veel getennist, gesquasht en gevolleybald. Sporten die goed zijn voor het uithoudingsvermogen, maar ik trainde mijn spieren er niet echt mee. En dat terwijl ik al mijn hele leven regelmatig last had van mijn onderrug. Soms schoot het er zo in en ik was regelmatig bij de fysio te vinden. Ik heb ook weleens een proefabonnement gehad bij de sportschool, maar ik kwam er al snel achter dat dat niets voor mij was. Al die zwetende mensen op een kluitje, toestellen die ik zelf uit moest vogelen: ik was er niet op mijn plek. En ik was continu bang dat ik een blessure zou oplopen.’

  Motiverend
  ‘Bij fit20 is dit totaal anders’, gaat Daniëlle verder. ‘Mini en ik vonden het lastig om te geloven dat 20 minuten sporten in de week zo’n verschil zou maken. Maar het is écht zo! Onze trainer kijkt naar onze houding en geeft tips, waardoor we blessures voorkomen. Daarnaast is hij motiverend én gezellig; voor ons niet onbelangrijk. De trainingen zijn gericht op de algehele spierconditie en op sterker worden. Het is ongelofelijk wat voor resultaten je kunt bereiken in slechts twintig minuten per week. Ik heb een stuk minder last van mijn rug, ben sterker in mijn armen en benen en train met steeds zwaardere gewichten. Dat werkt echt motiverend!’
  Mini: ‘Ik ben wat minder competitief ingesteld dan Daniëlle. Maar ook ik merkte al snel de resultaten van onze sessies bij fit20. Soms zit het hem in de kleine dingen. Het tillen van de boodschappen, of het werken in de tuin. Ook dan merk ik dat ik veel fitter ben. En ik heb zelden spierpijn.’

  Van Limburg tot Oostenrijk
  ‘We zijn nu een jaar verder en met mijn knieën gaat het inmiddels een stuk beter. Afgelopen zomer hebben Daniëlle en ik vijf dagen gewandeld in Limburg. Het was een pittige route met veel heuvels, maar mijn knieën hielden het vol. Niet veel later vertrokken we naar Oostenrijk om daar twee weken te wandelen. En ook dat ging goed! Ik ben echt heel blij dat we weer zorgeloos op pad kunnen. Dat is voor ons de kracht van fit20.’

  Hierom kies je voor fit20:
  – Resultaat gegarandeerd
  – Vaste afspraak
  – Personal coach
  – Alleen of samen
  – Omkleden niet nodig
  – Focus en rust

  Resultaat gegarandeerd bij fit20
  De training bij fit20 zorgt voor een wekelijkse gezondheidsprikkel. Je zult na een paar weken al merken dat je meer energie hebt en dagelijkse taken gemakkelijker gedaan krijgt. Zou het echt door de training komen? Die vraag blijft niet onbeantwoord: je voortgang wordt bijgehouden in de Trainersapp. Zo wordt je voortgang inzichtelijk: leuk om te zien én motiverend!

  Ervaar het zelf
  Je kunt gratis kennismaken met het fit20-concept. Plan een kennismakingstraining in en laat je overtuigen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply