Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wil je je beter van binnen voelen, ga naar buiten!
  Rate this post

  De natuur heeft echt alles in huis om zo’n tuin te creëren. Beslotenheid, intimiteit en rituelen vormen steeds meer de basis, terug naar de bron. Met natuurlijke materialen, met reliëf, en organische ronde vormen. De zintuigen mogen weer geprikkeld worden; van geurende, aaibare en mooi ogende planten die in de wind een zacht geruis geven tot planten waarvan de vruchten als een sensueel genot mogen worden ervaren.

  Tuinarchitectuur
  Al meer dan 25 jaar ontwerp ik tuinen. Handgetekende ontwerpen. Tekeningen en schetsen vertaal ik in tuinen. Ik gebruik lijnen en vormen en een duidelijke verdeling van zowel het horizontale als het verticale vlak, en leg de vinger op het bijzondere in een tuin, vertaald naar verblijfsplekken, zichtassen, doorkijkjes en avontuurlijke routes.

  Holistische visie en tuintherapie
  Als jij als mens niet goed in je vel zit, kan tuintherapie een uitkomst zijn, in combinatie met het aanleggen of ­renoveren van jouw (nieuwe) tuin. Thema’s die jou blokkeren laat je vrij en er komt stroming in jou en in je tuin.

  Materiaalgebruik
  Door op verschillende manieren om te gaan met duurzame materialen, ontstaan contrasten op verschillende schaalniveaus. Eenvoud in de materialen zorgt voor een rustgevende en ontspannen tuin met zowel open als besloten gedeeltes. Elk ontwerp is een combinatie van creativiteit en durf, ergens tussen droom en werkelijkheid.

  Op vakantie in eigen tuin
  Creëer de vakantie in je eigen tuin, en laat je inspireren door een bepaald gevoel of thema waar jij je goed bij voelt. Vind rust en ontspanning. Neem de tijd voor zelfreflectie en meditatie. Kweek je eigen gezonde kruiden en groenten in een EetbareWand die je tegen de schutting of muur hangt. En wil je niet eindeloos in je tuin werken: bedenk dan dat het aanleggen en onderhouden van een tuin met voornamelijk vaste planten en heesters veel minder onderhoud vraagt dan een tuin met een gazon.

  Buiten recreëren, buiten mediteren en buiten kleine werkzaamheden doen in je eigen (moes)tuin heeft vele voordelen. Je gaat je positiever voelen, je kunt letterlijk aarden, je wordt vrolijk, je kunt je beter concentreren en beter slapen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply