Rate this post
 • Wil jij mensen beter maken?
  Rate this post

  Wil jij écht iets kunnen betekenen voor mensen met gezondheidsklachten? Dan is de beroepsopleiding tot ­natuurgeneeskundig therapeut of klassiek homeopaat aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem iets voor jou! De hogeschool verzorgt al sinds 1981 deeltijdopleidingen in de natuurgeneeskunde en homeopathie.

  Waar bij de reguliere geneeskunde de bestrijding van ­klachten belangrijk is, staat in de natuurgeneeskunde en homeopathie de aanpak van het onderliggende ­probleem voorop. Tijdens de opleiding leer je niet alleen over leefstijl en voeding, maar juist ook over de samenhang van allerlei klachten.

  Opbouw opleiding
  De deeltijdopleiding duurt vijf jaar en bestaat uit een ­tweejarige propedeuse, waarbij je leert om acute ­klachten te ­behandelen, en daaropvolgend een ­driejarige ­specialisatie in ofwel de natuurgeneeskunde of de ­homeopathie. ­Belangrijk in de opleiding is dat je een goede basis aangereikt krijgt op medisch en vaktechnisch gebied.
  De colleges vinden plaats op zaterdagen. Je kunt de ­opleiding goed combineren met een baan doordeweeks.
  Alle docenten hebben een eigen praktijk en zijn ­gekwalificeerde HBO-docenten.

  Eigen praktijk
  Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je een eigen praktijk starten. Je bent dan ook CPION-geaccrediteerd, wat inhoudt dat jouw cliënten de kosten van de consulten (deels) kunnen laten vergoeden door de zorgverzekeraar.

  Kijk voor uitgebreide inhoud van de opleiding op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply