Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik wilde een vrolijke tatoeage’
  Rate this post

  Al een jaar liep ik rond met het idee dat ik een grote ­tatoeage op mijn arm wilde. Maar het kwam er maar niet van om dat te laten doen, aan de ene kant omdat ik nog niet goed durfde, aan de andere kan omdat ik niet precies wist wat voor afbeelding ik wilde. Ik wist wel dat ik een vrolijke en vrouwelijke tatoeage wilde.

  Ik ben een tijdje terug langsgegaan bij Leo, die twee jaar geleden al een hartje in mijn nek had gezet. Hij zei tegen me: ‘Stuur maar wat voorbeelden door van dingen die je zoal leuk vindt, dan maak ik daar een ontwerp van.’ Bij de volgende afspraak liet hij me iets zien en zei: ‘Wat vind je hiervan?’ Ik zei dat ik het supergaaf vond. ‘Nou, dan gaan we dat doen.’

  Een maand geleden heeft Leo de tatoeage in één keer ­gezet, in ongeveer drie uur. Het heeft iets van een ­mandala, met een bloem in het midden en van alles eromheen. Dat heeft hij mooi gedaan. Ik ben er heel blij mee!

  Nou is een tatoeage op een onderarm vaak goed zichtbaar voor anderen, en mensen die mijn tatoeage zien, vragen me weleens: ‘Wat voor betekenis zit erachter?’ Dan zeg ik dat er geen betekenis achter zit. Ik vind het gewoon mooi!’

  Het project is nog niet helemaal af, want ik krijg ook nog een tatoeage op mijn bovenarm, zodat mijn hele arm vol komt. Daar beginnen we volgende week zaterdag aan. Wat het gaat worden, is nog een verrassing voor mij, want ik heb het ontwerp van Leo nog niet gezien. Voor mijn bovenarm wil ik wel dat de voorletters van mijn man en mijn broer en zussen erin verwerkt worden, zodat ik ze altijd bij me heb. De namen van mijn kinderen staan al op mijn andere arm. Ik ben niet bang voor het resultaat, want ik vertrouw op mijn tatoeëerder!

  Nikkie Ellermeijer uit Zwolle

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply