Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je wilt toch het beste voor je ogen
  Rate this post

  Voor een andere bril of contactlenzen ga je meestal naar de opticien. Heb je klachten aan je ogen, dan word je doorgaans doorverwezen naar de oogarts. Het is niet ongewoon dat je dan eerst op een wachtlijst geplaatst wordt, omdat de agenda van de specialist voor de eerstkomende weken al helemaal volgepland is. Om over de kosten nog maar te zwijgen.

  Sinds kort is er in Zwolle ook nog een andere mogelijkheid. ‘Wij zijn echt uniek in Nederland’, vertelt Arie van Vliet niet zonder trots. ‘Wij zijn het eerste bedrijf dat eerstelijns oogzorg op deze manier biedt.’ Door de toenemende vergrijzing die de komende vijf à tien jaar wordt verwacht, neemt het percentage leeftijdsgebonden oogklachten, zoals staar, macula degeneratie en glaucoom toe. Waar de huisarts onvoldoende middelen heeft om de patiënt volledig van dienst te zijn, is een verwijzing noodzakelijk. ‘Onze optometristen en orthoptisten kunnen echter heel veel van deze klachten behandelen, waardoor een verwijzing naar de oogarts niet meer nodig is. Wachttijden worden erdoor teruggedrongen en het levert ook nog eens een besparing op de zorgkosten op.’

  Alles op het gebied van oogzorg
  Je komt bij het Oogzorgcentrum Zwolle terecht via een doorverwijzing van de huisarts, maar je kunt ook zelf contact opnemen. ‘Bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt over je ogen of omdat er een bepaalde oogziekte in je familie voorkomt. Je kunt hier echter ook terecht voor een bril­recept of het aanmeten van contactlenzen’, legt de directeur van het nieuwe oogzorgcentrum uit.

  Ogen laseren
  Wil je helemaal van je bril en/of lenzen af, maar hebben je ogen wel enige correctie nodig, dan is laseren ook een optie. ‘Wij zijn gekwalificeerd om alle vooronderzoeken te doen en nazorg te bieden. Je ogen moeten best aan wat eisen voldoen om gelaserd te kunnen worden en wij bekijken van te voren of het verantwoord is. Het laseren zelf vindt plaats bij Eyescan in Utrecht, een heel solide partner die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij doen alle vooronderzoeken hier en vervolgens hoef je maar twee keer naar Utrecht. Eén keer voor een laatste controle en één keer voor het laseren zelf. De nazorg nemen wij dan weer op ons.’ Neem gerust contact op wanneer je meer informatie wil. Oogzorgcentrum Zwolle werkt op afspraak en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply