Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jij wilt toch ook lekker kunnen slenteren deze zomer?
  Rate this post

  Heerlijk die zomer! Lekker slenteren langs het strand of de boulevard, gezellig naar het pretpark of dat leuke stadje op je vakantiebestemming ontdekken. Maar dan, aan het eind van zo’n heerlijke dag is het er ineens: rugpijn! Eerst een beetje zeurend, maar de pijn onderin je rug wordt steeds erger! Je kunt amper nog zitten. Zo had je de afsluiting van jouw vrije dag niet voorgesteld.

  Je hebt er trouwens wel vaker last van. Na dat dagje shoppen of toen je zo lang hebt gestaan bij dat festival. Of bij de voetbalwedstrijd van je zoon. Na een nachtje slapen is de pijn meestal wel weer verdwenen en soms heb je er dan tijden geen last meer van. Totdat je weer een paar uur hebt lopen slenteren.

  Je voeten zijn de basis
  Alhoewel het niet altijd duidelijk is waarom iemand pijn in de onderrug krijgt, wordt het meestal veroorzaakt door overbelasting van de rugspieren, wervels of de SI-­gewrichten. De SI-gewrichten zitten ter hoogte van die kuiltjes boven je billen, tussen het heiligbeen en het bekken en zijn erg belangrijk voor het staan, lopen, zitten, draaien et cetera. Het klinkt misschien raar, maar de oorzaak van de pijn in je rug kan vaak bij de stand van je voeten of benen gezocht worden. Je voeten dragen je lichaam immers de hele dag. Het zijn niet twee lichaamsdelen die op zichzelf staan, maar ze vormen één geheel met de rest. Ze vormen de basis. Een verkeerde stand van je voeten kan dan ook verstrekkende gevolgen hebben.

  Registerpodoloog
  Een Registerpodoloog kan in dat geval vaak uitkomst bieden. Een standafwijking van je voet of een verkeerde manier van lopen is vaak corrigeerbaar met therapeutische zolen, aangevuld met oefeningen. Met een bewegingsonderzoek en speciale meetapparatuur kan beoordeeld worden of jij je voet op een goede manier neerzet, hoe je manier van lopen is én waar de eventuele knelpunten liggen. Registerpodoloog Anja Mehagnoul werkt met een lange drukmat die de drukpunten en het looppatroon digitaal in beeld kan brengen, en met echografie. Aan de hand van die informatie kan er een geschikte steunzool voor je worden gemaakt en krijg je schoenadvies en tips over eventuele oefeningen om je houding te verbeteren. Waarom zou je nog langer met pijn blijven rondlopen als het zo eenvoudig te verhelpen is? Jij wilt deze zomer toch ook weer heerlijk kunnen rondslenteren?

  Vergoeding
  De meeste zorgverzekeraars vergoeden de ­Registerpodoloog geheel of gedeeltelijk. Je moet er echter wel aanvullend verzekerd voor zijn. Kijk je polis er even op na voor de voorwaarden, of neem contact op met je verzekeraar. Ik kan je hier ook meer over vertellen.

  Over Voetcorrect/Podozorg Beemster
  Registerpodoloog Anja Mehagnoul maakt steunzoolsandalen en heeft ook sandalen die geschikt zijn voor steunzolen. In het voetbed van de sandalen zit de steunzool verwerkt. Veel mensen vinden het moeilijk om sandalen of slippers te kopen die geschikt zijn voor steunzolen. Anja kan daarbij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply