Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Winetime, chocotime!
  Rate this post

  Zie jij je al weer lekker zitten op een terras? Onder een grote parasol, een zeebriesje waait door je haren. De zon schijnt nog net op je mooi gebruinde benen. Je geniet van dat heerlijke vakantiegevoel. Met je ogen dicht luister je naar de zwoele muziek op de achtergrond en nip je aan een heerlijk wijntje en knabbel je aan … chocola!

  Wellicht zou je zelf niet op dit idee gekomen zijn, maar wijn en chocola vormen een perfecte combinatie. Laat de borrelnootjes en kaasstengels dus gerust eens achterwege en verlies jezelf in de prachtige smaakcombinatie van wijn en chocola. Pure chocola is de perfecte partner van een krachtige rode wijn. Het bittere uit de cacao doet het goed met het bittere van het donkere fruit uit de wijn. Houd je meer van melkchocola? Dat smaakt heerlijk bij een zoete, witte dessertwijn. Laat een stukje chocola langzaam smelten in je mond en neem dan een slokje wijn, zodat het filmende van de chocola zich met het filmende van de wijn kan vermengen. Mmm, puur genot!

  Ben je meer een bierliefhebber? Geen probleem, want ook dan kunnen de kaasblokjes en stukjes worst plaatsmaken voor chocola. Neem dan niet een gewoon pilsje, maar kies voor een lekker speciaalbiertje met een mooie fruitsmaak. Ook de wat zwaardere, zoetige bieren als trappist of een mooie, droge stout doen het geweldig naast de smaak van chocola. Er zijn zelfs al bieren met chocoladesmaak op de markt!

  Recept
  Wentelteefjes met zomerfruit en chocola

  Nodig:
  12 sneetjes witbrood zonder korst
  2 eieren
  200 ml melk
  100 gram chocola (melk of puur) in blokjes
  300 gram zomerfruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen)
  50 gram boter
  Snufje zout
  Suiker

  -Klop de melk, eieren en een snufje zout luchtig en week elke boterham aan beide zijden in het mengsel
  -Leg een paar blokjes chocola en wat zomerfruit op een boterham en bedek het met nog een boterham
  -Bak de dubbele boterham in een klontje boter aan beide kanten mooi bruin
  -Strooi er wat suiker over en serveer het wentelteefje met wat vers fruit ernaast

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply