Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘In de winter ben ik vaak zó moe’
  Rate this post

  Misschien hoor je het jezelf of je vriendinnen ­weleens zuchtend zeggen: ‘Ik ben de laatste tijd zó moe!’ Toch drijven we ons juist nu extra voort. Er moet nog van álles worden gedaan: alsof er na dit jaar helemaal geen nieuw jaar komt…

  De winter is een tijd van minder licht, waardoor je energie ook beperkt is. Juist nú is een tijd om af en toe eens stil te staan en te kijken wat er speelt. Je eens af te vragen wat nu echt nodig is, en wat er werkelijk toe doet.
  Dat valt niet mee in deze tijd van internet en multi­tasking. We vinden dat we van alles moeten, en houden onszelf én elkaar zoet met allerhande clichés. Maar helpen we elkaar hiermee? Voor je het weet wordt het huilen met de wolven in het (winter)bos. Een ontmoeting met vriendinnen wordt dan snel klagen over en met elkaar, zonder dat er iets verandert. Je zou daarom aandacht kunnen besteden aan het volgende!

  Sluitpost van je agenda
  Zorg ervoor dat jij niet de sluitpost wordt van je agenda. Zet jezelf erop! Gun jezelf en je vriendinnen een betere wintertijd en volg samen een mindfulness training.
  Leer zelf stil te staan bij het moment en zie wat er nodig is, en wat niet. Mindfulness is een vaardigheid, die we gaandeweg zijn verleerd. Door deze vaardigheid te trainen, komt het weer tot je beschikking. Je gaat meer opmerken en krijgt weer focus en vertrouwen in jezelf. Je ontmoeting met vriendinnen wordt dan een inspirerend samenzijn, waarin je elkaar opmerkzaam houdt wat essentieel is voor elk moment.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply