Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Die winterslaap? Ik heb het niet meer nodig!
  Rate this post

  Al jaren ben ik altijd moe. Wat dat betreft ben ik wel eens jaloers op dieren die een winterslaap houden. Dat leek mij nou ook wel wat. Dat ik, zodra de dagen korter worden en de temperaturen omlaag gaan, me op zou kunnen rollen in mijn warme bed, om weer wakker te worden van de eerste stralen van de lentezon. Misschien dat ik dan eindelijk eens van die chronische vermoeidheidsklachten af zou komen.

  Vooral de koude wintermaanden vond ik vreselijk. ’s Morgens als ik opstond was het donker en ’s avonds, als ik weer thuis kwam, was er ook geen daglicht meer te bekennen. Het maakte me doodmoe. ’s Zomers heb ik net wat meer energie, maar ‘s winters sleepte ik me naar mijn werk om ’s avonds uitgeput op de bank neer te ploffen.

  Overbelaste lever
  Toen ik het er op mijn werk over had dat ik altijd zo moe ben, raadde een collegaatje mij Ronald van Oers aan. Ik snapte niet wat een osteopaat nu aan mijn klachten zou kunnen doen, maar ik heb toch een afspraak gemaakt. Ik heb eerst uitgebreid mijn verhaal kunnen doen en daarna werd mijn bewegingsapparaat, orgaanstelsel en het systeem tussen schedel en heiligbeen onderzocht. Mijn lever bleek overbelast wat waarschijnlijk veroorzaakt is door stress en een verkeerd voedingspatroon.

  Leuke dingen doen
  Er komen geen apparaten of medicijnen aan te pas tijdens een behandeling, maar er worden wat zachte rek- en mobiliserende technieken gedaan. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en ik voel me gewoon als herboren, ik heb eindelijk weer energie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply