Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik wist niet dat stress zoveel pijn kon doen
  Rate this post

  Die rug van mij is een ramp. Eigenlijk is het al mijn leven lang een zwakke plek. Vooral als ik het erg druk heb of veel last van stress, gaat het mis.  Dan zit alles vast, ga ik anders bewegen en komt  die pijn weer opzetten. Meestal gaat het na verloop van tijd wel weer wat beter. Door alle pijnstillers die ik slik, kan ik blijkbaar door die pijngrens heen, ­beweeg ik weer normaal en herstel ik langzaam maar zeker weer.

  Maar dit keer was het anders. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nogal een hectische periode achter de rug had. Ik zal je de details besparen, maar mijn leven heeft de afgelopen maanden behoorlijk op zijn kop gestaan. Een ernstig zieke moeder die ik voor een deel verzorgde, haar overlijden en alles rond het afwikkelen daarvan. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bleek mijn man mijn beste vriendin leuker te vinden dan mij. Het bleek al een tijdje te spelen,  maar daar had ik geen erg in. Tot ik er op een goede dag bij thuiskomst achter kwam dat hij was verdwenen. Mét zijn eigen spullen een deel van onze gezamenlijke huisraad. Slechts een lullig briefje verklaarde zijn plotselinge aftocht. Hij had me er al die tijd niet ‘mee lastig willen vallen’ vanwege dat gedoe met mijn moeder! In korte tijd was ik mijn moeder, mijn man én mijn beste vriendin kwijt.

  Ik kan je vertellen dat dat er behoorlijk inhakte en afgezien van de mentale klap, begon mijn rug op dat moment ook weer op te spelen. Erger dan ooit. Ik kon amper nog functioneren, alles zat vast en deed vreselijk veel pijn. Natuurlijk greep ik weer naar de pijnstillers, maar zelfs die hielpen niet echt. Na twee maanden doorsukkelen, vond ik dat er wat moest gebeuren. Dit schoot niet op! Ineens dacht ik aan de osteopaat die mij ooit eens voor mijn darmklachten had behandeld. Hij had me toen weleens verteld dat ­osteopathie bij veel meer klachten ingezet kan worden.  Op zijn website zag ik dat hij ook rugklachten behandelt, dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt.

  Onderzoek wees uit dat diverse wervels op basis van spierspanning waren geblokkeerd. In mijn geval waren alle stress en emoties van de afgelopen maanden daar  de oorzaak van. Door middel van zachte rek- en mobiliserende technieken heeft hij deze weten op te heffen.  Ik heb inmiddels een paar behandelingen gehad en ik voel me stukken beter. Niet alleen mijn rugpijn is grotendeels verdwenen, ook mentaal voel ik me veel sterker.  En dat allemaal zonder medicijnen. Ik ben dolblij met  die ‘gouden handjes’ van de osteopaat.

  – Greet (52) uit Zaandam

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply