Rate this post
 • Wittere tanden zonder pijn
  Rate this post

  Koffie, thee, rode wijn, nicotine: ze kunnen je tanden flink vergelen. Aanslag en tandplak blijft in minuscule gleufjes in het glazuur achter, waardoor tanden met de jaren geler worden. Iedereen wil een stralend gebit en een onweerstaanbare glimlach.

  Naarmate we ouder worden, verandert de kleur van onze tanden. Er komt hardnekkige aanslag op die niet zo eenvoudig te verwijderen is. De aanslag die de verkleuring van tanden veroorzaakt, heeft diverse redenen. Voedsel met veel kleurstoffen, zoals rode bietjes, ketjap, snoep, koffie, thee, alcohol en sigaretten. Al deze dingen zorgen voor een verkleuring van het gebit, alhoewel de mate van kleuring per persoon verschilt. Het afsterven van een zenuw of een wortelkanaalvulling geeft een verkleuring van de betreffende tand of kies. En wie bijvoorbeeld tandenknarst, kan veel haarscheurtjes in het gebit krijgen, waardoor de kleur­stoffen uit voedsel gemakkelijker opgenomen worden. Ook diverse medicijnen kunnen voor verkleuring zorgen.

  Hoe wit worden mijn tanden?
  Als je last hebt van verkleurde tanden, is bleken een optie. Maar hoeveel witter kunnen je tanden er eigenlijk mee worden? Uiteraard zijn de eindresultaten afhankelijk van de conditie van het gebit en de oorspronkelijke kleur van de tanden. Maar je kunt ervan uitgaan dat jouw tanden minstens 4 tot 8 tinten lichter worden na één enkele behandeling van 45 minuten. En dat zal al een hele verbetering zijn! Wil je graag nog een paar tinten lichter, dan kun je kiezen voor een nabehandeling. Die duurt 25 minuten. Let er wel op, dat vullingen, kronen en stifttanden niet witter worden. Wel verdwijnt de aanslag.

  Is de behandeling pijnlijk?
  De behandeling is geheel pijnloos. Ook na de behandeling zul je niets voelen, omdat wij werken met natuurlijke ingrediënten. Je krijgt wittere tanden zonder pijn, gevoeligheid of aantasting van je tanden. De bleekgel is peroxidevrij en de lamp straalt geen warmte uit.
  Tanden bleken met het blauwe koude licht en de peroxidevrije bleekgel is dus volledig veilig voor tandvlees en tandglazuur en er wordt niets veranderd aan de structuur van de tanden. Het bleken vindt plaats op het glazuuroppervlak. De peroxidevrije bleekgel maakt de poriën van het glazuur niet open. Het tandbeen wordt dus niet bereikt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply