Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Women in business
  Rate this post

  Waarom heb je ervoor gekozen om een eigen onderneming te starten?
  Dat is zo gegroeid. Op een gegeven moment ging ik bij parfumeriezaak van Breugel werken en kon ik daar samen met een oud-collega de salon gaan runnen. Dat heb ik toen gedaan en ik had het misschien eerder moeten doen. Maar door alle ervaring sta je sterker in je schoenen om dan zo’n stap te zetten. Nu ik de praktijk aan huis heb, kan ik mij nog beter specialiseren en zelf de keuze maken met welke producten en apparatuur ik werk.

  Wat betekent ‘ambitie’ voor jou?
  ‘Ambitie’ betekent voor mij dat er altijd iets te leren valt en dat ik mijn klanten het allerbeste kan aanbieden op dat moment. De klant verdient dit ook.

  Wat is het grootste obstakel dat je tijdens je carrière bent tegenkomen?
  Leren ‘nee’ zeggen vond ik lastig. Soms te veel pleasen. Duidelijk zijn in wat je kunt aanbieden is belangrijk. De klant weet dan waarvoor ze bij mij terecht kan.

  Wat zijn je toekomstplannen?
  Voor de toekomst wil ik mijzelf blijven ontwikkelen wat betreft voeding en suppletie, gezondheid in relatie tot de huid. Mijn specialiteit is Natural Face Lifting massage in combinatie met lichttherapie. Daar komen ook steeds nieuwe technieken bij, zowel voor huidverbetering als diepe ontspanning.

  EVENT-Review

  Tijdens de introductie van de locatie en uitbreiding van Boter Kaas en Olijven in Hillegom werd duidelijk met welke passie deze ondernemers zijn gestart als kaaswinkel. Wat verder opvalt is de energie in dromen die worden omgezet in plannen en de gerealiseerde uitbreiding met een restaurant in het dorpshart van Hillegom. In deze setting werd door Astrid Blaauw stilgestaan bij 10 jaar ondernemerschap. Wat kom je tegen en waar loop je tegenaan als ondernemer? Naast het aantrekken van de juiste klanten spendeert zij veel tijd in het leggen van goede relaties met leveranciers. Zoek de juiste leveranciers die bij jou passen en je klanten krijgen de perfecte bruiloft. Het werken aan een goede naam, een professionele uitstraling waarbij oog voor detail en marketing ervoor zorgt dat klanten haar weten te vinden. In het hogere segment van weddingplanners heeft Astrid Blaauw haar plek gevonden.

  Events die komen
  Het laatste evenement voor de zomer is direct een afsluiting van het seizoen. We sluiten het jaar van ons 10-jarig bestaan dan ook in stijl af op een bijzondere locatie: Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Een heerlijke barbecue in stijl waarbij de nadruk ligt op netwerken. We praten na over de het seizoen en over ondernemerschap. Wat hebben we bereikt? Waar ligt onze focus? Op welke manier kunnen we elkaar verder helpen om de juiste klanten te vinden? In de afgelopen maanden hebben wij een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen waar we verder mee kunnen kennismaken. Voor Vrouw & Zaak Duin en Bollenstreek is dit een mooie gelegenheid om de komende evenementen met hen door te spreken.

  Hoe heb jij jouw droom nagejaagd?
  Ik heb heel lang gezocht waar mijn passie lag en heb altijd full-time gewerkt, maar de ware vervulling ontbrak. Pas rond mijn 40e kwam ik in aanraking met de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling, en toen wist ik wat ik wilde en hoe ik mijn droom kon waarmaken. Vanaf dat moment heb ik meer dan 15 jaar non-stop soms gelijktijdig meerdere opleidingen en trainingen gevolgd: hypnotherapie, ­ademcoaching, de specialisaties migraine, Prikkelbare Darm Syndroom en zo meer. Heerlijk!

  Wat is de gedachte achter jouw onderneming?
  Natuurlijk ben ik gehouden aan de kaders van de wetgeving, de regels van de zorgverzekeraars en de voorschriften van de beroepsvereniging. Daarbinnen heb ik de vrijheid en kan ik alle, ook intuïtieve vaardigheden en kwaliteiten inzetten in het traject met de cliënt en met mijn ‘alternatieve’ aanpak nét het verschil maken.

  Wat staat er bovenaan je zakelijke bucketlist?
  Ik ben ervan overtuigd dat meer samenwerking met ­huisartsen en andere behandelaren de kwaliteit van de zorg kan verhogen. Die samenwerking zou een fantastische aanvulling zijn. Binnen mijn praktijk wil ik het adem-aanbod nog verder uitbouwen, van een korte training tot een langer bewustwordingstraject. Er zijn zoveel mensen met adem­halingsklachten, stressgerelateerd of anders. Daar is nog veel in te verbeteren.

  ‘Ondernemen is lef hebben.’ Ben je het hiermee eens? Waarom wel of waarom niet?
  Het ondernemerschap is eigenlijk een gevolg van mijn beroepskeuze. Een praktijkruimte huren werd noodzaak, inkomsten genereren eveneens. Dus ik begon een bedrijf en dat was reuze spannend. Ik bleef tegen mezelf zeggen ‘Ik voel vertrouwen’, maar eerlijk gezegd: dat was er niet altijd.

  Omschrijf in één zin jouw ‘key to success’.
  Blijf jezelf

  Heb je tips voor beginnende vrouwelijke ondernemers?
  Doe wat bij je past, zet de stappen die je aankan, niet groter en ook niet kleiner. Ga steeds bij jezelf na of dat wat je doet klopt met wie jij bent en wat jij wilt uitdragen. Wees eerlijk en oprecht en maak je niet afhankelijk van financieel succes!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply