Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Women in business
  Rate this post

  NAAM Sabrina Haazer-van Schooten
  ZAAK Sense 4 Beauty & Feet

  Hoe heb jij jouw droom nagejaagd?

  Ik ben het 10 jaar geleden gewoon gaan doen. Dit is waar mijn hart ligt. Mijn passie, mijn droom. Niemand kon mij hiervan weerhouden. Ik heb er tot begin 2018 een baan bij gehad en daarna heb ik mij volledig gestort op mijn salon.

  Wat is de gedachte achter jouw onderneming?

  Ik wil iedereen blij maken en zich goed laten voelen. Ik weet uit ervaring hoe het is om huidproblemen te hebben. Die maken je onzeker. Je wilt ze camoufleren en verstoppen. Ik weet ook dat huidproblemen niet alleen weggaan met medicatie, maar je kunt ook veel doen door aandacht te besteden aan de inwendige mens. Mijn doel was en is dat als iemand in de spiegel kijkt en denkt ‘Pfff, hier stoor ik mij aan’, dat die dan denkt: ‘Ik ga Sabrina vragen wat ik eraan kan doen.’ En als klanten iemand tegenkomen met een huidprobleem of klacht, dat ze die naar mij verwijzen.

  Wat staat er bovenaan je zakelijke bucketlist?

  Ik zou graag nog meer huidproblemen willen oplossen. Daarom probeer ik dit jaar ingeloot te worden voor de deeltijd-HBO-opleiding Huidtherapie. Eén ding kan al van mijn bucketlist af: ik ben gestart met een geweldig microneedlingapparaat, de DermaPen4, die werkelijk álle huidproblemen en oneffenheden behandelt.

  ‘Ondernemen is lef hebben.’ Ben je het hiermee eens? Waarom wel of waarom niet?

  Ja, zeker mee eens. Je hebt vaak genoeg momenten dat je je als ondernemer afvraagt of het allemaal wel zin heeft, of dat het even tegenzit. Die twijfel steekt soms ook de kop op bij het aanschaffen van nieuwe apparaten, het bedenken van nieuwe behandelingen of reclame-uitingen. Als je het allemaal niet durft en niet probeert, dan kom je er niet. Alles valt of staat met het nemen van risico’s, durven en doorzetten.

  Omschrijf in één zin jouw ‘key to success’.

  Draag uit waar je voor staat en zorg dat je werk jouw passie is.

  Heb je tips voor beginnende vrouwelijke ondernemers?

  Hou voor jezelf helder wat je wilt bereiken en ga ervoor. Stel duidelijke doelen, maar accepteer ook dat het niet altijd even gemakkelijk zal gaan en hou het realistisch.

  NAAM Henriëtte van den Anker
  ZAAK De Porseleinkast

  Waarom heb je ervoor gekozen om een eigen onderneming te starten?

  De Porseleinkast in de Voorstraat te Katwijk is een kookwinkel. Die is ooit begonnen als winkel in huishoudelijke artikelen met souvenirs en speelgoed. Je ouders zijn de beste leerschool. Van hen heb ik geleerd: aanpakken en doorpakken. Als je iets wilt, dan moet je ervoor gaan. Zelf hebben ze ook moeilijke momenten gehad. Meer dan 20 jaar hebben we grote landelijke beurzen gedaan zoals de Huishoudbeurs Amsterdam. Een heel risico. Je moet als ondernemer altijd de gok wagen. Nu is de winkel nog meer gespecialiseerd met 12 topmerken. Merken met goede kwaliteit en service. Voor een goede aanschaf in je keuken heb je een specialist nodig met vakkennis. En dat ben ik! Zoveel jaar ervaring en het is mijn vak om ervoor te zorgen dat je iets aanschaft waar je blij mee bent en waar je jaren plezier van hebt. Lekker duurzaam bezig!

  Wat betekent ‘ambitie’ voor jou?

  Doorpakken. Waar anderen het bijltje erbij neergooien, ga ik door. Als ik iets wil, dan moet je iets doen. Het gaat nooit vanzelf. Met vallen en opstaan. Niet alles wat je doet, wordt een succes, maar niets doen is voor mij geen optie.

  Wat is het grootste obstakel dat je tijdens je carrière bent tegenkomen?

  Keuzes maken. De wereld verandert best snel en dan ga je mee. Dan moet je kiezen welke kant je opgaat. Best wel lastig, maar ook heel leuk om op die manier je eigen toekomst, voorzover het kan, uit te kiezen.

  Wat zijn je toekomstplannen?

  Groots! Tweeënhalf jaar geleden kwam ik in contact met mensen met een beperking die wilden werken in de ‘normale’ wereld. Dit heb ik op 1 april 2017 uitgebreid met een koffiecorner, Koffie-Speciaal, gerund door mensen met een beperkin, inclusief invalidentoilet met actieve tillift, geheel in Australische stijl. Op dit moment ben ik bezig om 12 appartementjes te realiseren op de plek van mijn magazijn voor deze mensen. Duurzaam bouwen en plek geven aan een groep mensen voor wie het zo belangrijk is. Zeker niet een gemakkelijke weg met de gemeente als aanspreekpunt.

  Omschrijf in één zin jouw ‘key to success’:

  Zinnen die meerdere keren per dag door mijn hoofd gaan: ‘Het komt altijd goed.’ En ‘Dóóóóórrrr…’

  Event-review

  Top dat er weer veel vrouwelijke ondernemers waren bij Vibes in Noordwijk, dé co-workingspot exclusief voor vrouwen. Vibes heeft recentelijk haar deuren geopend. Zoek je een werkplek voor 1 dag, 3 dagen of fulltime, neem contact op met Debbie Huson.
  Naast een pitch van de dames was er een workshop die ons aan het denken heeft gezet. Riet Harteveld en Leonie van Dijk gingen vol energie verkoopgesprekken oefenen met de leden. Vanuit de praktijk en heel herkenbaar, zodat wij betere resultaten gaan behalen. Met een aankleding van heerlijke hapjes van Ali&Soof was de interactie top. We waren vol energie om een verkoopgesprek nóg beter in te gaan. Een zakelijk netwerk opbouwen en elkaar echt leren kennen doe je met pitchen. Vanuit interactie met de leden inspireren wij steeds meer zakenvrouwen om meer resultaten te halen uit Vrouw&Zaak Duin en Bollenstreek. Een vrouwenondernemersnetwerk waar wij steeds meer leren pitchen. Natuurlijk is dit eng voor velen en juist bij ons krijg je de ruimte om te leren. Laat een kant van je zien die hetgeen je gister vertelde nog eens extra onderstreept!
  Een groeiend netwerk is een gezond netwerk, dus ken jij nog onderneemsters die ook met ons willen kennismaken? Reserveer dan Valentijnsdag!

  Events die komen

  Reserveer 14 februari in de agenda. Valentijnsdag! Vrouw&Zaak Duin en Bollenstreek is dan te gast bij Hotel Villa Flora in Hillegom. In de afgelopen jaren heeft de familie De Mon enorm haar best gedaan om het hotel, restaurant en zalen te renoveren naar een nieuwe eigentijdse look. Nu is het tijd om deze veranderingen meer zichtbaarheid te geven in de regio.
  Valentijnsavond zal compleet interactief worden en in het teken staan van zakelijk netwerken in verschillende vormen. We zorgen voor een verrassende avond vol spel, persoonlijke notes, pitches, relaties en niet te vergeten de online marketing. Iedereen komt zeker met nieuwe inzichten thuis.
  In maart staat de algemene ledenvergadering in de planning en een bedrijfsbezoek volgt in april. Kortom: kom als introducee en ervaar hoe dit netwerk jou kan inspireren, motiveren en van extra omzet kan voorzien in 2019.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply