Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Women in business
  Rate this post

  NAAM Nina Liesker
  ZAAK Bonbonnina

  Hoe heb jij jouw droom nagejaagd?
  Ik vond het altijd al leuk om te bakken en recepten uit te proberen. Toen ik na mijn studie ging werken en fulltime op kantoor zat, merkte ik na een aantal jaren dat ik ook met mijn handen wilde werken. Dat heeft mij uiteindelijk naar België gebracht, waar ik de opleiding tot chocolatier heb gevolgd. Dat leidde tot het oprichten van Bonbonnina.

  Wat is de gedachte achter jouw onderneming?
  Creatief bezig zijn, met mijn klanten meedenken om voor hen unieke producten te maken en mensen een te gekke tijd bezorgen tijdens een workshop.

  Wat staat er bovenaan je zakelijke bucketlist?
  Een sterrenrestaurant als klant mogen bedienen. Of hofleverancier worden voor het Koninklijk Huis.

  ‘Ondernemen is lef hebben.’ Ben je het hiermee eens?
  Absoluut! Het loslaten van een vaste baan met een goed salaris is een enorme stap. Je partner moet er volledig achter staan, want het beïnvloedt ook zijn leven in grote mate. En je moet bereid zijn om ‘offers’ te brengen, want een bedrijf heb je 24/7.

  Omschrijf in één zin jouw ‘key to success’
  Ik ben eerlijk, authentiek en klantgericht. En ik lever altijd kwaliteit en op tijd.

  Heb je tips voor beginnende vrouwelijke ondernemers?
  Blijf in jouw eigen kwaliteiten geloven, houd stug vol (ondernemen is echt niet gemakkelijk; geef jezelf de tijd en de kans) en laat je niet te veel leiden door de mening van anderen.

  NAAM Esther van der Linden
  ZAAK Personal Touch Travel

  Waarom heb je ervoor gekozen om een eigen onderneming te starten?
  Ruim 15 jaar werk ik al met heel veel plezier in de reisbranche. In al die jaren heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt, waarbij ik mij steeds meer heb gespecialiseerd in maatwerkreizen. Eigenlijk is een eigen onderneming nooit een echte droom van mij geweest, tot ik de kans kreeg om vanuit een prachtig kantoor als zelfstandig reisagent aan de slag te gaan. En toen het idee eenmaal vorm begon te krijgen, was het ook niet meer te stoppen! Als franchisenemer bij Personal Touch Travel krijg ik alle ruimte om mijn onderneming naar eigen idee vorm te geven, met een aantal zekerheden voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan garanties van ANVR en SGR.
  Inmiddels ben ik ruim 2 jaar als ondernemer aan de slag en dat het zó leuk zou zijn, had ik mij niet kunnen voorstellen!

  Wat betekent ‘ambitie’ voor jou?
  ‘Ambitie’ is voor mij het leiden van de onderneming op de best mogelijke manier. Voor mij betekent dit vooral een goede balans tussen werk en privé, wat soms een behoorlijke uitdaging vormt met 2 jonge kinderen. Zakelijk gezien heb ik de ambitie om in de Haarlemmermeer bekend te staan als dé reisspecialist op het gebied van maatwerkreizen.

  Wat zijn je toekomstplannen?
  Zakelijk gezien ben ik eigenlijk heel tevreden als ik de ingeslagen weg mag voortzetten. Dus het hoeft allemaal niet groot en spectaculair, maar vooral goed en betrouwbaar. Verder ga ik regelmatig op reis om voor mijn klanten de mooiste bestemmingen te ontdekken en daarbij staan nog wel een paar plekken op mijn lijstje, zoals Sardinië, waar op dit moment veel vraag naar is.

  Event-review
  Onze nieuwjaarsborrel werd uitstekend verzorgd door Henriëtte van den Anker van De Porseleinkast in Katwijk. Je ziet en ervaart haar liefde voor koken. Superenerverende bijeenkomst met bubbels van Maureen Duin van Druivenstok uit Hoofddorp. Zo merk je dat Vrouw & Zaak zich over de grenzen van de Bollenstreek strekt en dat zij actief betrokken zijn bij onze evenementen.
  Op Valentijnsdag waren wij te gast bij Hotel Villa Flora in Hillegom. Een grote opkomst kwam op het thema ‘zakelijk netwerken online en offline’ af. We werden verwelkomd in één van de zalen, waarbij de catering goed was verzorgd. Na een intensieve netwerkbijeenkomst, waarbij we elkaar in groepjes echt beter leerden kennen, gaf Donate Baardolf van ZZPedia een mooie interactieve sessie over online zichtbaarheid. Diverse ondernemers kregen veel informatie mee waarmee ze zelf aan de slag kunnen voor een betere zichtbaarheid.
  Onze algemene ledenvergadering bij de Oude Pastorie in Lisse was dé gelegenheid om de plannen van het bestuur te horen. We mochten twee nieuwe bestuursleden verwelkomen en de rolverdeling is aangepast. Martine Goulmy heeft iedereen vanuit haar professionele fotostudio op locatie op de foto gezet. Diverse profielfoto’s zijn toegevoegd op onze ledenpagina.

  Events die komen
  Op dinsdag 21 mei houden wij een speciaal evenement over schoonheid en voeding. Veel van onze leden zijn in deze bedrijfstak actief en het is leuk dat zij de gelegenheid krijgen om hun eigen bedrijf te presenteren aan andere ondernemers. Hoe beter we weten wat hun specialisme is, hoe eenvoudiger het wordt om hun bedrijf aan te bevelen in ons netwerk. Meld je aan als introducee! Je bent van harte welkom om kennis te maken met ons netwerk.
  Op vrijdag 21 juni staat onze jaarlijkse ‘Voetjes in ’t Zand’ op de planning. Lekker relaxed netwerken en het seizoen afsluiten voor de vakantie.

  Karin van den Berg
  Secretaris en sponsor Vrouw & Zaak Duin en Bollenstreek

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply