Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat een wonder is het eigenlijk…
  Rate this post

  Zwangerschap en geboorte: een prachtige gebeurtenis in je leven. Wat een wonder is het eigenlijk…

  Woon je in Hendrik-Ido-Ambacht of omgeving en ben je op zoek naar een verloskundige? Dan ben je van harte welkom bij Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht. Nadat je je hebt aangemeld bij de praktijk, maken we rond 8 weken zwangerschapsduur een afspraak voor het intake-gesprek. Het intake-gesprek duurt een uur. Tijdens dit gesprek komt de gezondheid van jou, je partner en de familie aan bod. Komen er bijvoorbeeld (erfelijke) aandoeningen voor in de familie? Ook wil ik graag meer weten over jouw (medische) voorgeschiedenis. Ik geef je een labformulier mee om bloed te laten afnemen voor de zwangerschap. Tevens geef ik je voorlichting over een gezonde leefstijl, waaronder voedingsadvies. Tot slot krijg je informatie over de echo’s, prenatale screening, de 20-wekenecho, kraamzorg en eventuele erkenning. Aan het einde van het gesprek plannen we gelijk een volgende afspraak in.

  Elke volgende afspraak duurt steeds 15 minuten. Tijdens deze controles bespreken we hoe het met je gaat en krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. We meten je bloeddruk, wegen je, voelen aan je buik en luisteren naar het hartje van de baby.

  De spreekuurlocaties zijn in Gezondheidscentrum ­Ambacht en in Gezondheidscentrum De Volgerlanden.

  Over mij
  Mijn naam is Hendrika Taekema en ik werk al verschillende jaren als verloskundige. Voordat ik aan de studie Verloskunde begon, ben ik werkzaam geweest in het Erasmus Medisch Centrum als verpleegkundige. Deze achtergrond, mijn medische kennis en ervaring komen dagelijks goed van pas en het geeft mij extra deskundigheid en zekerheid in mijn werk. Als verloskundige ben ik enige tijd werkzaam geweest in Afrika in een overheidsziekenhuis. Er waren minimale faciliteiten en weinig middelen beschikbaar voor de gemiddeld 300 bevallingen per maand. Het was back to basics, maar geweldig om mee te maken. Werken in Afrika heeft mij echt verrijkt!
  Vervolgens heb ik in verschillende verloskundige praktijken door het land gewerkt en gekeken naar wat ik belangrijk vind aan de zorg voor zwangeren. Persoonlijke zorg is toch hetgeen wat zwangeren erg op prijs stellen: een vast gezicht waar je een vertrouwensband mee opbouwt. Dit is dan ook wat ik wil nastreven bij Verloskundige ­Praktijk Hendrik Ido Ambacht! Ik wil je graag begeleiden tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed.

  Meld je aan door het aanmeldformulier op de website in te vullen of bel mij. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply