Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Waar woorden tekort schieten, begint de muziek
  Rate this post

  Iedereen raakt in zijn of haar leven weleens uit balans. Muziektherapie kan hier ondersteunend in werken en deze balans van binnenuit herstellen door iemands gezonde kern en gevoel aan te spreken.

  Muziektherapie is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die om welke reden dan ook vastlopen in het dagelijkse leven. Bij muziektherapie leren ze meer over zichzelf. Zij ontdekken hoe ze beter kunnen omgaan met hun probleem. Niet alleen door te praten, maar vooral door veel te doen en te ervaren. Muziek kan diep raken en heeft invloed op emoties en stemming. Bij muziektherapie wordt de kracht van muziek ingezet om tot interactie en expressie te komen. Dit kan in de vorm van het luisteren van muziek, een instrument bespelen of te zingen. Op die wijze worden sociale en emotionele vaardigheden ontwikkeld en versterkt, zodat kinderen, jongeren en volwassenen weer zelfstandig verder kunnen.

  Anouk Tersteeg: ‘Als muziektherapeut wil ik graag mensen helpen om klachten en problemen aan te pakken en te verminderen. Door muziek te maken, zie en voel je de puurste en eerlijkste vorm van jezelf. Ik heb me tijdens de opleiding tot muziektherapeut gespecialiseerd in de doelgroep van kinderen met autisme. Door mijn huidige werk als assistent-begeleider en vrijwilliger heb ik ook ervaring met andere doelgroepen binnen kinder- en jeugdpsychiatrie en de gehandicaptenzorg opgedaan. Verder heb ik muzieklessen verzorgd voor kinderen.’

  Muziektherapie wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply