4/4 - (2 stemmen)
 • Word een betere versie van jezelf
  4/4 - (2 stemmen)

  Spieren, gewrichten en botten – het onderwerp bij uitstek als je het over Yoga hebt.

  Veel mensen kampen met rugklachten; sommigen door een blessure of een aangeboren gebrek, maar de meeste problemen ontstaan door houding en spankracht. Deze klachten verergeren door stress, verkeerde voeding, zwangerschap, verdriet en werk. Het goede nieuws is, dat de rugklachten verminderen door je houding te verbeteren, de belasting op je gewrichten te verlagen, rust te nemen, goed te eten en je spanningsboog kort te houden. Yoga helpt hierbij, onder andere door je bewuster te worden hoe je (wel of niet) beweegt, anders te leren ademen en doordat de wervelkolom bij Yoga een centrale plek inneemt. Met Yoga word je soepeler en flexibeler, maar ook krachtiger. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook mentaal.
  Ook je gewicht speelt daarbij een rol. Natuurlijk weet je wel dat je door extra beweging gewicht kunt verliezen. Maar om dan ook daadwerkelijk écht meer te gaan bewegen om af te vallen, dat is vaak moeilijk. Een steuntje in je rug helpt dan om hiervoor motivatie te vinden. Een goed voorbeeld is de snelle gezondheidswinst die je voelt wanneer je sport en ook afvalt. Je spieren worden opgebouwd, waardoor je meer kcal verbrandt en gewicht verliest. Daardoor worden je gewrichten minder belast en op een goede manier onderhouden.
  Dat gaat het beste met een sport die echt bij je past. Je voelt je daardoor samen met de juiste voeding vitaler, vrijer en energieker!
  Wil je meer over ons weten? Bezoek dan onze sites, en natuurlijk horen we graag reacties of vragen naar aanleiding van ons artikel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply