Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Word je stress de baas

  Stress kom je overal tegen. Zonder stress komen we tot niets, maar een teveel aan stress kan je leven gaan beheersen en ontregelen. Dit kan leiden tot overspannenheid of een burn-out. In dat geval heeft je lichaam al aan de noodrem getrokken door ­bepaalde signalen af te geven die je niet hebt (h)erkend.

  Als het zover is gekomen, is het belangrijk om de bakens te verzetten en je leven anders aan te pakken. Stress is een signaal dat er iets aan de hand is. Gebruik dat signaal om er daadwerkelijk iets mee te doen! Als stressconsultant ben ik gespecialiseerd in het signaleren en begeleiden van stress en stressgerelateerde klachten. Het doel van mijn begeleiding is om je te helpen je stress op een zodanige manier te reduceren, dat je weer normaal kunt functioneren en je het plezier in je leven terugkrijgt. Tijdens een coachingstraject krijg je inzicht over de manier waarop je de klachten en de stress hebt opgebouwd en hoe je die in de toekomst kunt voorkomen.

  Aanpak
  Wanneer je kiest voor coaching, beginnen we met een ­intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontdekken we samen waar de knelpunten zitten, wat je doel is en wat je wilt bereiken. Je zou kunnen zeggen dat ik een tijdje met je meereis op je levenspad. Na het intakegesprek maak ik een plan van aanpak als routeplanner voor de sessies. Net als bij een normale reis wijk je soms even van de route af als dat nodig is, en zo gaat het ook tijdens de coaching. Vraagt de situatie om een korte stop of een kleine omleiding, dan doen we dat. Een coachingstraject heeft de meeste kans van slagen wanneer die op jou als persoon is afgestemd. Een traject is helemaal op maat en past bij jou en wie jij bent. Wat goed is voor de één, hoeft niet per se te werken bij de ander. Veelal werk ik met opdrachten en oefeningen die thuis gemaakt kunnen worden, zodat de effectiviteit van de coaching groter is.

  Werkvormen die ik regelmatig gebruik, zijn onder andere NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), systemisch werk (familieopstellingen), Solution Focused Therapie ­(oplossingsgericht werken), kernkwaliteiten, RET (Rationele Effectiviteits Training), meditatievormen, ontspannings­oefeningen, creatieve technieken, visualisaties en ­biografisch werken.

  Slaapcursus in Leeuwarden
  Omdat stress en slapen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geef ik de Saraja Slaapcursus in ­Leeuwarden. Deze is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie voor insomnie en is bedoeld voor iedereen die last heeft van slapeloosheid. De Saraja Slaapcursus heeft als doel om je in staat te stellen je slaapgedrag te verbeteren. Slapen hoeft geen bron van zorgen en stress meer te zijn, want met de Saraja Slaapcursus leer je een meer ontspannen houding aan te nemen ten opzichte van slapen.

  Kijk voor meer informatie op mijn website bij ‘Stress & Slapen’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply