Rate this post
 • Word meester van je leven
  Rate this post

  Mijn nichtje verdronk en als vijfjarige vroeg ik mij af: ‘Waarom gaan we dood?’ ‘Waar ga je dan naartoe?’ ‘Waarom zij wel en ik niet?’ Niemand kon mij antwoord geven, maar mijn interesse was gewekt. Ik las boeken en studeerde, maar de wetenschap had ook het antwoord niet.

  Toen verloor ik een geliefde aan zelfdoding en werd ik mij pijnlijk bewust van het leven. Waarom leven wij? Waarom willen sommigen niet (meer) leven? Waartoe dient dit allemaal? En: waarom zijn we hier? De bewustwording kwam in een stroomversnellling. Ik was al lange tijd bezig met zingeving, maar nu kwam die op scherp te staan. Ook ondervond ik dat het rouwproces na zelfdoding veel complexer en moeizamer was dan bij eerdere verliezen.

  Schaamte en schuldgevoelens
  Een afscheid is er niet en achterblijvers blijven naast alle emoties en gevoelens met vragen zitten die de breuk extra pijnlijk maken. Ik was verdrietig maar ook boos! Hoe kon hij dat nu doen? En het besef hoe eenzaam hij geweest moest zijn, dus ik had ook schuldgevoelens als ‘had ik het kunnen voorkomen?’ en ‘heb ik iets fout gedaan?’ Maar het was hoogst verwarrend, want met de afwijzing van het leven wijst diegene ook alle achterblijvers af. Ik voelde me verlaten, en dus werden afgewezen ‘ikjes’ wakker… Ik verdiepte mij in het rouwproces en ontdekte dat schaamte een grote afdekker is en schuldgevoelens vaak ook taboe zijn. Maar ook door reacties van onbegrip zoals ‘Mijn broer is overleden aan kanker; wie kiest nu zijn eigen dood?’ komen rouwenden in een isolement. Onderdeel van het rouwproces is de vraag ‘Wil ik nu nog wel?’. Soms is er ook in de omgeving angst voor herhaling.

  Multidimensionaal bewustzijn
  Dankzij mijn ervaring als Regressie / Reïncarnatie Therapeut wist ik dat ik in contact kon komen met mijn geliefde via energetische weg. Ik kreeg door middel van de techniek ‘personificatie’ contact en kon zelf voelen dat het goed
  was, mijn vragen stellen, samen met hem zijn verminkte energetisch lichaam herstellen en alsnog afscheid nemen. Dat deed mij goed, maar ik wilde meer. Ik wilde de scheidslijn tussen de werelden opheffen. Ik kreeg een spontane bijnadoodervaring en kwam in dimensies van liefde terecht. Des te moeilijker was het toen het gewone leven doorging… Ik wist nu dat de scheidslijn tussen leven en dood kan worden opgeheven, maar wist niet hoe. Ik ging bij Monique Houben in de leer; zij leerde mij te reizen door de dimensies en mijn multidimensionale bewustzijn te ontwikkelen.

  In je kracht
  Inmiddels ondersteun ik met praktijk De 8ste Sleutel anderen bij hun transpersoonlijke ontwikkeling. Mensen komen voor traumaherstel en innerlijk kindwerk, maar ook mensen die net als ik voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Wanneer je in verbinding staat met het geheel, sta je in je kracht en ben je meester van je leven. Mijn wereld is opengegaan en ik wens dat eenieder toe!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply