Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik word nooit meer 100% beter
  Rate this post

  ‘Op 19-jarige leeftijd was ik heerlijk avontuurlijk aan het backpacken, inmiddels 15 jaar geleden. Na 6 maanden moest ik helaas terugkomen. Ik kon niets meer! Ik had ineens niet alleen klachten als vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn, maar ook kon ik niet goed meer praten en amper nog staan. Na thuiskomst kwam ik al snel in een rolstoel terecht…

  Ik heb verschillende diagnosen gekregen die uiteindelijk allemaal niet bleken te kloppen. Keer op keer werd er geen oorzaak gevonden voor mijn klachten. Dat is zwaar geweest. Al die onzekerheid… De eerste jaren heb ik alleen maar in bed gelegen. Pas 3 jaar geleden is de oorzaak eindelijk gevonden: ik heb de ziekte van Lyme. Nu weet ik dat ik nooit meer 100% beter word.

  Soms speelt het door mijn hoofd: als de juiste diagnose nu eerder was gesteld, was het misschien beter te behandelen geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn. Inmiddels ben ik 15 jaar ziek en die periode bestaat uit ups en downs. Naast de medicatie die ik krijg, bezoek ik Malou. Zij is voetreflextherapeut. Via haar buurvrouw ben ik een aantal jaar geleden met Malou in contact gekomen. Zij studeerde toen af en zocht iemand met gewrichtspijn en andere gezondheidsklachten.

  Eerst ging ik één keer per week naar Malou en ik merkte toen dat ik minder pijn in mijn spieren en gewrichten kreeg. Daardoor kreeg ik ook meer energie. Tot op de dag van vandaag ga ik met plezier bij haar langs. Na een warm voetbad begint zij met de behandeling. Ze behandelt drukpunten op mijn voet en zorgt zo dat ik mij vitaler voel. Vaak richt zij zich met deze behandeling op de lever en de milt, aangezien ik heftige medicijnen slik die voor deze organen enorm belastend zijn.

  Waar ik vroeger in een rolstoel zat, hoeft dat nu alleen nog maar voor lange afstanden. Ik kan beter zitten en hoef op goede dagen ook niet meer te slapen overdag. Ik werk vanuit huis en heb genoeg energie om mijn werk te kunnen uitvoeren. Het is fijn om de behandelingen van Malou ter ondersteuning en ter preventie te blijven aanhouden. Malou is een prettig persoon om bij te zijn: ze is relaxt, luistert goed naar je en er hangt altijd een ontspannen sfeer.’
  – Renske, 34 jaar

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply