Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Work-life balance

  Marieke de Jong (36 jaar) werkt als officemanager bij een druk makelaarskantoor. Thuis heeft ze een man en twee jonge kinderen. Tijd voor haar yogales en vriendinnen schiet er vaak bij in.

  Marieke heeft steeds vaker het gevoel dat ze voor anderen zorgt, maar vergeet zichzelf daarbij een beetje. Er is geen ‘me-time’ meer en het lijkt wel of de dagen alleen nog maar in het teken staan van werken, het huishouden en de kinderen. Ook haar zieke moeder eist veel aandacht op. Het gevoel altijd maar ‘aan’ te staan en altijd bereikbaar te zijn, geeft vaak een vermoeid gevoel in de avond.

  Toen Marieke zich bij mij aanmeldde met de vraag hoe ze kon leren om meer te doen in dezelfde tijd, hebben we een uitgebreid intakegesprek gehad. Tijdens dit gesprek kwamen we samen tot de conclusie dat Marieke al heel erg hard werkt, en dat nóg meer doen of nóg efficiënter dingen doen eigenlijk niet de juiste vraag was.

  Om te voorkomen dat Marieke richting een burn-out zou gaan, zijn we gaan onderzoeken waar haar drive vandaan kwam. Met drie coachingsessies van elk anderhalf uur heeft Marieke nu handvatten gekregen om het juist wat rustiger aan te doen, meer tijd voor zichzelf te hebben, meer energiegevoel te creëren, leren ‘nee’ te zeggen op een vriendelijke manier en prioriteiten te stellen.

  Marieke voelt zich een heel ander mens, en in haar evaluatie gaf ze aan: ‘Dit gun je toch ieder mens…’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply