Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Met wrattenzwijntje Obbe naar het ziekenhuis
  Rate this post

  Achtduizend boeken over de avonturen van wrattenzwijntje Obbe zijn inmiddels al door heel Nederland verspreid. Maar digitaal en als bewegende ­3D-animatie verscheen Obbe nog niet eerder. Medisch Spectrum Twente heeft deze landelijke primeur. Ontwikkeld door het bedrijf Medify en kinderboekenschrijfster Ingeborg Kuys is de eerste zorg-app voor kinderen geïntroduceerd in Enschede.

  De app bereidt kinderen spelenderwijs voor op hun afspraak op de polikliniek of opname op de Kinderafdeling van MST. Obbe kan samen met ouders een gespannen koppie doen verdwijnen.

  Hoe werkt de app?
  De Obbe-app is op maat gemaakt: de ervaringen uit de praktijk van patiënt en arts hebben de functionaliteit van de app bepaald. De Obbe-app laat zien wat een kind in MST kan verwachten: hoe ziet het ziekenhuis eruit en wat gaat er gebeuren? Maar ook bevat de app belangrijke vragen die voor het bezoek aan MST worden beantwoord. Op die manier kan de zorgverlener heel veel informatie krijgen en zich optimaal voorbereiden vóór het eerste contact met de patiënt plaatsvindt.

  Het avontuur dat Obbe beleeft, gaat als een rode draad door de app en neemt de kinderen mee op weg in het proces. Het kind kan zich herkennen in het persoonlijke verhaal van Obbe en realiseert zich daardoor dat het niet de enige is die weleens naar het ziekenhuis moet.

  Positieve reacties
  Kinderen en ouders zijn heel enthousiast over de Obbe-app. Kinderen vinden de video’s heel leuk en ouders hebben het gevoel dat hun kinderen het hierdoor minder spannend vinden. Ook de zorgverleners van MST zijn positief: ze vinden het heel prettig om al zoveel informatie binnen te krijgen voorafgaand aan de afspraak met de patiënt.

  Over Obbe
  Obbe is een jong wrattenzwijntje en heel nieuwsgierig. Samen met zijn dierenvrienden beleeft hij allerlei avonturen en komt hij erachter dat je in het leven soms voor verrassingen komt te staan. Zo krijgt Obbe zelf een zere buik en krijgt koeienvriendin EllaBella het benauwd tijdens een fietstochtje. Gelukkig weten de dokters raad. Kijk voor meer informatie op www.obbe.co.nl.

  Kindergeneeskunde in MST
  De afdeling Kindergeneeskunde in MST staat voor topklinische zorg en hoogwaardige medische technologie. Op de afdeling Kindergeneeskunde wordt zowel basiszorg als complexe en hooggespecialiseerde zorg verleend aan kinderen van 0 tot 18 jaar, uit de regio Twente en daarbuiten. Speerpunten zijn de acute zorg, neonatologie (post IC High Care), kindermaag-darm-leverziekten en kinderlongziekten.

  De kinderafdeling in MST is bekroond met een gouden smiley, het kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg. Op de afdeling Kindergeneeskunde wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de zorg voor zieke kinderen. Daarbij staan goede informatievoorziening en een veilige, kindvriendelijke omgeving centraal – met aandacht voor de gevoelens van het kind en de ouders. Kijk voor meer informatie op www.mst.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply