Rate this post
 • Goed voorbereid de bevalling in
  Rate this post

  Na een les ZwangerFit voel ik me weer 100% vrouw, sportief en krachtig. Daarnaast helpt het me om mijn vertrouwen in het zwanger zijn en de daarbij behorende bevalling te laten groeien.’ Dit zegt Marit, een van de deelneemsters van ZwangerFit bij Dyna-mix.

  Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap blijft bewegen. Een optimale conditie voor, tijdens en na je zwangerschap is essentieel voor de bevalling (toch een vorm van topsport!) en een snel herstel daarna. Met ZwangerFit word je erop voorbereid om in een optimale conditie te bevallen. Je doet oefeningen voor het verstevigen van je spieren, met vooral aandacht voor de bekkenbodem. Ook doe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en je krijgt theorie over de verschillende fasen van de zwangerschap, over de werking van de bekkenbodem en over de redenen waarom je die zou moeten trainen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor vrouwen om zich voor te bereiden op de bevalling. De training van Dyna-mix duurt 6 weken en is bedoeld voor actieve vrouwen vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Een partnersles is daarbij ook mogelijk. Tussen de 4 en 6 weken na de bevalling kun je meedoen met een vervolgcursus van 5 weken, waarin je werkt aan je herstel: het verbeteren van je conditie en het vergroten van je spierkracht.
  De lessen vinden doorgaans plaats in kleine groepen bij All Inn Fitness & Health in Utrecht, maar personal training is ook mogelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply