Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Yoga: een moment voor jezelf
  Rate this post

  Renée Harmsen-Moonen (47 jaar) heeft in Zelhem haar eigen yogaruimte: Yoga Centrum Renée. Zij geeft hier les in kleine groepen van maximaal 8 mensen, en persoonlijke aandacht staat voorop.

  Yoga is een discipline die je bewuster maakt, waardoor het een moment van jezelf wordt. Als je yoga beoefent, ben je met je eigen lichaam en geest bezig. Pas als je goed voor jezelf zorgt en in je eigen kracht komt te staan, kun je er ook voor anderen echt zijn. Je hebt minder het gevoel dat de dag je energie kost. Je leert door de dag heen heel bewust je momenten te nemen, waardoor je weer in je eigen kracht komt. Wanneer je je basis krachtig hebt, sta je in je kracht; niet alleen fysiek, maar ook mentaal voel je je veel krachtiger en veerkrachtiger.

  Lichaam en geest
  Bij yoga leer je je adem goed te controleren en als hulpmiddel te gebruiken. Het gaat niet om ‘iets bereiken’; dat moeten we al veel te veel in deze maatschappij. Het gaat juist om het ‘laten zijn’ en ‘accepteren’. Yoga is niet ‘streven naar…’, maar het bezig zijn met lichaam en geest.

  Rustmoment
  Renée geeft Hatha yoga, en deze naam verwijst naar het evenwicht tussen tegenstellingen, zoals spanning / ontspanning en yin / yang. Renée geeft je de tijd je bewuster te voelen in je lichaam, wat je spant en ontspant. Door deze oefeningen, de rust en acceptatie, merk je dat je vaak veel meer ruimte hebt gecreëerd dan dat je dat zou doen door streven en moeten. Ze laat je merken hoe je je adem als basis / hulpmiddel kunt gebruiken. Met zachtheid, aandacht en geduld kom je dan met controle in je lichaam en bewust tot een houding die goed voor je is. Je overbelast niet, ­omdat die houding niet zo hoeft te zijn als het plaatje. Je gaat, binnen je eigen grenzen, meer ruimte scheppen in je lichaam en leert voelen wat een oefening met je doet. Hierdoor komt ook de geest tot rust en leren we in deze snelle 24-uursmaatschappij af en toe een rustmoment in te bouwen voor lichaam en geest.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply