Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Yoga: focus on the good

  Yoga is populairder dan ooit. Voorheen was yoga voor de zweverige types, nu is het voor iedereen. Ben je jong, oud of heb je last van lichamelijke klachten? Yoga is er ­tegenwoordig in heel veel vormen, zodat er altijd een vorm is die bij je past. Maar waarom is yoga goed voor je lichaam en geest?

  Yoga houdt je lichaam fit, lenig en sterk
  Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van ­oefeningen om beheersing te verkrijgen over je geest, je lichaam en de wisselwerking hiertussen. Je lichaamsbesef wordt groter. Je lichaam wordt steeds leniger door specifieke ­lichaamsoefeningen. ­Daarnaast span je spieren aan, ­waardoor je lichaam sterker wordt.

  Je krijgt een beter ­lichaamsbesef
  Tijdens yoga ligt de focus volledig op je geest en lichaam. Hoe reageert jouw geest op bepaalde bewegingen? En hoe reageert jouw lichaam op het stil­leggen van je gedachten? Je krijgt hierdoor inzicht in de wisselwerking. Je leert hoe je je lichaam en geest kunt laten rusten, en hoe je beter in je kracht komt.

  Yoga helpt je algehele ­gezondheid te verbeteren
  Het fysieke aspect van spiergebruik, lenigheid, ademhalingsoefeningen en bewustzijnsvergroting heeft een zeer positief effect op de gezondheid. Bovendien brengt yoga rust in je hoofd, wat ook een gunstige invloed heeft op je gezondheid.

  Het bevordert je concentratie­vermogen
  Door concentratieoefeningen leer  je goed concentreren. Je focust je ­helemaal op die ene houding,  op bepaalde spieren en ook nog eens op je gedachten. Er ontstaat een ­krachtig bewustzijn van je lichaam.

  Yoga is ook voor mensen met klachten of beperkingen
  Wanneer je muziek hoort, ga je dansen. Oftewel: positieve emoties hebben een  invloed op je lichaam. Andersom heeft het lichaam ook een invloed op onze gedachten. Wanneer je maag knort, word je kribbig. Bij yoga leer je positieve gedachten te hebben tegenover je klachten of beperkingen, wat een positieve werking heeft. In de yogales kun je op een fijne en ontspannen manier aan de slag, binnen de mogelijkheden die je lijf en geest op dat moment bieden. Dus yoga is er ook voor mensen met lichamelijke klachten en/of beperkingen. Oefeningen kunnen worden aangepast.

  Yoga is goed voor je hart
  Ja echt, een gezonder hart, zonder daarvoor  te rennen. Het verbetert de werking van de ­bloedsomloop. Zuurstofrijk bloed kan de ­cellen beter bereiken. Yoga verlaagt het hartritme, ­verhoogt het uithoudingsvermogen en verbetert de zuurstofopname.

  Touchyu biedt onder andere hatha yoga, kinderyoga, yoga voor ­ouderen en stoelyoga. In de zomer worden er yoga-lessen buiten ­gegeven. Daarnaast kun je aan yoga-coaching doen: een life-coaching in combinatie met yogaoefeningen. Welke yoga bij jou past, kun je ontdekken door gewoon eens wat lessen mee te doen. Luister te allen tijde naar je lichaam, je geest en hart, want bij yoga draait alles om de balans tussen deze drie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply